Objavljena lista najboljih pametnih telefona koje očekujemo ove godine

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2020. u 11:59
FOTO: REUTERS/Stephen Lam

S tempom razvoja pametnih telefona koji se kreće tako brzo, uvijek se može očekivati nešto novo i to uskoro.

Pocket-lint.com analizira telefone koji još nisu lansirani na tržište, a očekuju se 2020. godine. 

Što se tiče već izbačenih uređaja ocijenili su najbolje iz 2020. godine. Ako je vaš budžet malo manji, tu su i pametni telefoni za manje od 250 eura, kao i oni srednje cijene do 500 eura.

Nadolazeća generacija telefona

Evo nekih od predviđenih za 2020. godinu:

  • Xiaomi Mi 10 & Mi 10 Pro
  • Moto Edge/Moto One 2020
  • Nokia 8.2 5G
  • LG G9 ThinQ
  • LG V60 ThinQ
  • Apple iPhone SE 2/iPhone 9
  • Oppo Find X2
  • Huawei P40 & P40 Pro
  • OnePlus 8 & 8 Pro
  • OnePlus 8 Lite
  • Google Pixel 4a
  • Samsung Galaxy Fold 2
  • Apple iPhone 12 5G
  • Nokia 9.2 PureView

Xiaomi Mi 10 & Mi 10 Pro

Mi 10 i Mi 10 Pro otkriveni su 13. veljače u Kini, a globalno je bilo predviđeno za Mobilni svjetski kongres (MWC), koji je potom otkazan. Mi 10 je službeno otkriven, ali još nije u potpunosti lansiran na tržište. Postoje dvije verzije, obje sa 6,67-inčnim zaslonom sa 90Hz brzinom osvježavanja i istim ukupnim dizajnom, ali s nekim razlikama u kamerama na leđima, pri čemu je Mi 10 Pro malo napredniji.

Motorola Moto Edge & Edge + ili Moto One 2020

Smatra se kako Motorola planira izbacivanje novog telefona pod nazivom Edge ili možda Moto One 2020. Malo se zna o uređaju, osim što je trebao biti pokazan 23. veljače – ali to je otkazano kada je MWC otkazan. Smatra se da je ovo možda novi glavni proizvod tvrtke, a osim imena zna se da će imati tzv. ‘vodopad prikaz’ i da će biti 5G verzija. Trenutno nema vijesti o tome kada bi moglo biti lansiranje.

Nokia 8.2 5G

Nokia i Qualcomm su napravili pristupačne 5G uređaje na temelju ‘Qualcomm Snapdragon 7 Series’ hardvera. Zna se da dolaze, ali ne i što će ti telefoni ponuditi – osim većih brzina povezivanja. HMD Global, koji proizvodi telefone Nokia, trebao je javno objaviti ove uređaje na MWC 2020, ali se povukao. Pretpostavlja se da će se zvati Nokia 8.2 jer to je telefon koji čeka nadogradnju.

LG G9 ThinQ

Izgled LG G9-a upućuje da je sustav kamera na stražnjem dijelu telefona. Zaslon je oko 6,6 inča, a dizajn ukupno izgleda dosta kao LG G8, osim promjene kamere straga. To izgleda da je fokus LG-a, pojačavanje performansi kamere u ovom telefonu. Taj se telefon očekivao na Svjetskom mobilnom kongresu, ali LG se također povukao.

LG V60 ThinQ

LG već niz godina upravlja linijama G i V, a sljedeći uređaj koji se očekuje je LG V60 ThinQ. Prema curenju informacija, trebao se lansirati u proljeće 2020. godine, ali je otkazano nakon povlačenja LG-a sa Svjetskog mobilnog kongresa. Očekuje se da će ovo biti veliki telefon s 5000mAh baterijom.

Apple iPhone SE 2/iPhone 9

Glasine govore da će iPhone SE 2 – ili iPhone 9 kako može biti nazvan – u osnovi biti ažurirana verzija telefona iPhone 8. Bit će dizajniran tako da bude pristupačan da privuče ljude u sustav Apple bez plaćanja visokih suma za najnovije modele. Trenutačno, glasine ukazuju na izbacivanje koncem ožujka.

Oppo Find X2

Izvorni OPPO Find X imao je izbočenu kameru, a sada postoje informaciju da će biti ispod razine zaslona.  dIzbacivanje je najavljeno 6. ožujka. Zna se da će imati brzinu osvježavanja od 120Hz i zaslon od 3K.

Huawei P40 & P40 Pro

Huawei nije prošao lagano 2019., ali još uvijek ima veliko tržište u Kini na koje ne utječu američke trgovinske zabrane, a koje pak utječu na poslovanje tvrtke i u drugim regijama svijeta. Unatoč tome, kruže glasine o novom telefonu. Da će biti izbačen 26. ožujka u Parizu i kako će imati središnju kameru od 64 megapiksela, koja je dio sustava Leica od pet kamera. Iako se neće pokretati s Googleovim uslugama, Huawei će ponuditi alternative za povezivanje – i bit će 5G.

OnePlus 8 i 8 Pro

Dizajn OnePlus 8 je već procurio. U osnovi, izgleda kao Samsung telefon, sa zakrivljenim prikazom, s trostrukom kamerom na stražnjoj strani. Očekuje se da ovaj telefon dođe s najnovijim hardverom Qualcomm Snapdragon 865, a da će lansiranje biti oko ožujka ili travnja 2020. Tu će također biti i 8 Pro model, a očekuje se prikaz od 120Hz na tim telefonima.

Samsung Galaxy Fold2/ Galaxy Z Fold 2

Glasine sugeriraju kako će Samsung ažurirati trenutni Fold s novom generacijom telefona. Očekuje se da će to biti vrhunski telefon, možda će dobiti fotoaparat od 108 megapiksela sa S20 Ultra, Snapdragon 865 s 5G – možda sa S Pen potporom. Očekuje se i ultra tanko staklo Galaxy Z Flip-a.

Apple iPhone 12 i iPhone 5G

Apple je rekao da neće lansirati 5G telefon 2019. godine i nije – ali mnogo prije nego što se pojavio iPhone 11 pojavile su se glasine o telefonu iPhone 12 za 2020. godinu. Govori se o novom dizajnu, 5G i OLED prikazu za sva tri modela. 

Komentirajte prvi

New Report

Close