Smart Industry
LS One rješenje za maloprodaju

Novim rješenjem DignetSoftware napravio iskorak u SAP svijet

Rješenje će biti predstavljano na primjeru uspješno realiziranog projekta implementacije koja je prva takve vrste u Adriatic regiji

PD VL native tim
05. listopad 2020. u 22:00
Velik potencijal za korištenje LS One rješenja predstavlja naftna

Na 8. konferenciji DignetDays, 22. listopada ove godine DignetSoftware će predstaviti LS One rješenje za maloprodaju. Rješenje će biti predstavljano na primjeru uspješno realiziranog projekta implementacije koja je prva takve vrste u Adriatic regiji.

LS One je maloprodajno rješenje koje je zamišljeno tako da ga se može integrirati s drugim globalnim ERP rješenjima kao što je SAP, SAP B1 i drugi. U konkretnom slučaju napravljena je implementacija rješenja koja je podrazumijevala integraciju s ERP SAP B1 sustavom.

Ovime je DignetSoftware napravio iskorak u tzv. SAP svijet u kojem ima dosta velik broj korisnika koji se bave maloprodajom, a ono što je u tijesnoj vezi s poslovnom politikom DignetSoftware, često je riječ o globalnim kompanijama.

Jedinstveno rješenje

LS One POS korisnicima omogućuje korištenje niza drugih mogućnosti, ne samo prodaju. I to čak i korisnicima s malim brojem prodajnih mjesta. LS One POS korisnicima omogućuje: definiranje promocija, popusta i specifičnih ugovornih odnosa s klijentima, konfiguriranje i izdavanje loyalty kartica te definiranje na koji način kupci mogu stjecati i trošiti bodove, davanje pogodnosti vjernim kupcima u obliku poklon kartica, bonova za hranu i kupona, pretraživanje cijena, provjeru dostupnih zaliha, pa čak i prijenos zaliha s jednog mjesta na drugo izravno s POS-a i prihvaćanje plaćanja u više valuta, poklon karticama, davanje bodova vjernosti, bonova za hranu i slično.

POS samo po sebi izgleda sjajno, ali ako klijent želi da izgleda bolje ili drugačije, može mu promijeniti izgled i boje u skladu sa svojim idejama. Klijent također može odabrati svoj omiljeni hardver jer je POS sustav potpuno neovisan o platformi i podržava bilo koji broj POS uređaja za istovremeno povezivanje. Veliki potencijal za korištenje LS One rješenja predstavlja naftna industrija za koju je posebno namijenjeno tzv. LS One Forecourt rješenje.

LS One u ovom svijetu se može suočiti sa složenošću benzinske crpke, što podrazumijeva kontrolu punjenja vozila gorivom i naplatu goriva, a u kombinaciji s LS One rješenjem za restorane, korisnici ga mogu koristiti na benzinskim crpkama za naplatu goriva, maloprodaju i ugostiteljstvo / restoran ako imaju crpku takve vrste.

To uključuje različite strukture cijena prema vrsti naftnih derivata, u kuhinji je omogućeno upravljanje jelovnikom, a LS One POS se može integrirati s pumpama za gorivo i back officeom. Na benzinskim crpkama korisnici često koriste više softverskih rješenja za upravljanje različitim dijelovima poslovanja (punionica, maloprodaja, restoran), što često rezultira nekonzistentnim financijskim podacima, dok je LS One jedinstveno rješenje za segmente poslovanja.

DignetSoftware je prije pet godina prvi u regiji i među prvima u Europi implementirao LS Retail rješenja za benzinske crpke i uz pomoć razvojnog i konzalting tima tvrtke LS Retail s Islanda stekao dragocjeno iskustvo u implementaciji maloprodajnog softverskog rješenja na benzinskim crpkama i o poslovnim procesima u naftnoj industriji općenito. Zahvaljujući tome DignetSoftware ima ugledne klijente iz naftne industrije kao što su INA, Tifon, MOL Grupa, a NIS ga je stavio na popis svojih dobavljača.

LS Retail je nešto starije i sestrinsko rješenje u odnosu na LS One. LS Retail je rješenje namijenjeno za rad u kombinaciji s popularnim Microsoftovim ERP rješenjima Microsoft Dynamics NAV i Microsoft Dnamics 365 Business Central, dok je LS One, kako je već na početku rečeno, namijenjeno tvrtkama koje koriste druga globalna rješenja, a velik broj globalnim naftnih tvrtki koristi SAP sustav kao ERP rješenje.

U implementaciji maloprodajnog sustava LS Retail bez straha možemo reći da za DignetSoftware ima jako malo tajni. Osim u naftnoj industriji, DignetSoftware je implementirao maloprodajna rješenja u maloprodaji dijelova za motorna vozila, u maloprodaji građevinskog materijala i opreme za kućanstvo, a posebno je prisutan u modnoj industriji. Nekoliko vodećih modnih kuća iz regije klijenti su DignetSoftware (Croata kravata, Heraldi, Fashion Company) i svaki od njih mogao bi ispričati interesantnu priču temelju na iskustvima u radu s maloprodajnim rješenjem LS Retail koje DignetSoftware implementira.

Izazova ipak ima

Pred DignetSoftwareom uvijek ima izazova, a jedan od izazova u skorijoj budućnosti bit će izazov za implementaciju LS Retail rješenja (bez obzira radi li se o LS Retail ili o LS One rješenju) u farmaceutskoj i hotelskoj industriji. Stoga ćemo na predstojeću DignetDays konferenciju pozvati i niz predstavnika naftne, farmaceutske i hotelske industrije.

Tom prilikom upoznat ćemo ih s novostima koje im možemo ponuditi. Uvjereni smo da će nekih od pozvanih prepoznati prezentirana rješenja kao interesantna za implementaciju u njihovim tvrtkama.

DignetDaysi će 22. listopada ponovo pokazati da je DignetSoftware uvijek spreman prihvatiti nove izazove i redovito nuditi na tržištu nova rješenja.

* Sadržaj omogućio DignetSoftware

New Report

Close