Novi spektakularni iskorak u svijetu kriptovaluta

Autor: Poslovni.hr , 10. siječanj 2022. u 09:21
Foto: Pixabay

Glasnogovornica PayPala rekla je da slike i kod unutar aplikacije PayPal proizlaze iz nedavnog internog hackathona.

PayPal Holdings istražuje lansiranje vlastitog stablecoina kao dio svog pokretanja kriptovalute, navodi tvrtka, koja je potvrdila razvoj nakon što su dokazi o tom potezu otkriveni u njezinoj iPhone aplikaciji.

“Istražujemo stablecoin; ako i kada budemo nastojali krenuti u realizaciju, naravno, blisko ćemo surađivati ​​s relevantnim regulatorima”, rekao je Jose Fernandez da Ponte, viši potpredsjednik za kripto i digitalne valute u PayPal-u, u izjavi za Bloomberg News. Stablecoins su kriptovalute koje imaju potporu i cijene prema vrijednosti postojeće valute ili robe.

Kako piše tportal, dokaz o tome da tvrtla razmatra vlastiti stablecoin prvi je otkrio u PayPal aplikaciji razvojni programer Steve Moser i podijelio s Bloombergom. Skriveni kod i slike prikazuju rad na onome što se naziva “PayPal Coin”. Šifra označava da bi takav novčić bio pokriven američkim dolarom.

Glasnogovornica PayPala rekla je da slike i kod unutar aplikacije PayPal proizlaze iz nedavnog internog hackathona – događaja u kojem se inženjeri udružuju kako bi brzo istražili i izgradili nove proizvode koji možda nikada neće biti objavljeni — unutar blockchaina tvrtke, odjel za kripto i digitalne valute. To znači da bi se konačni logotip, naziv i značajke mogli promijeniti u svom javnom obliku proizvoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close