Novi iOS donijet će novu značajku koju su korisnici dugo čekali

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2019. u 13:03
Foto: Andrej Sokolow/DPA/PIXSELL

Značajka, kao i iOS 13 stižu na sve iPhoneove od iPhonea 6S do danas.

Najnoviji mobilni operativni sustav iz Applea ima ugrađenu funkciju koja bi mogla produljiti životni vijek baterije iPhonea, piše tportal.

Nadolazeći iOS 13 dolazi sa zanimljivom značajkom koja će bateriju vašeg iPhonea spasiti od postupnog smanjenja kapaciteta. Njezino ime je 'optimized battery charging' (optimizirano punjenje baterije) i cilj joj je spriječiti vaš telefon od punjenja do 100% i predugog ostanka na tom postotku.

Podsjetimo, baterije brže stare kada su pod pritiskom ili ostaju predugo na 100 posto kapaciteta. Punjenje preko noći je jedan jako dobar primjer ovoga. Značajka, kao i iOS 13 stižu na sve iPhoneove od iPhonea 6S do danas. Kako funkcija radi? Kada uključite punjač u telefon, on će se napuniti do 80 posto.

Time Apple planira spriječiti vaš telefon od ostajanja na sto posto kapaciteta tijekom duljih razdoblja koja, podsjetimo, stare samu bateriju. Preostalih 20 posto baterije punjač će napuniti tek prije nego što u normalnim okolnostima odspojite telefon s punjača (rano ujutro prije nego što idete na posao ili popodne nakon što se vratite s posla, na primjer).

Apple navodi da će iPhone 'naučiti vašu svakodnevnu rutinu punjenja' te sukladno njoj napuniti zadnjih 20 posto baterije neposredno prije nego što telefon odspajate s punjača.

Komentirajte prvi

New Report

Close