Nova verzija Chromea imat će nekoliko zanimljivih novih trikova

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2019. u 11:51
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL

Web programeri mogu programirati svoja web odredišta tako da automatski prikazuju stranice u noćnom načinu rada kad vide da je Chrome u tom načinu rada.

Nakon nekoliko razmjerno nezanimljivih izdanja Googleov web preglednik stiže s novitetima na koje trebate obratiti pozornost.

Iako Adobe Flash neće otići u povijest do iduće godine, veliki web preglednici blokiraju ga na ovaj ili onaj način već nekoliko godina, a iduće izdanje Googleovog Chromea otići će u tome još korak dalje, piše tportal. 

Ne samo što će Chrome 76 po početnim postavkama blokirati pojedinačne elemente s Flashom već će biti isključen na razini cijelog preglednika.

Poželite li isprobati beta izdanje Chromea 76 otvorite u tom web pregledniku chrome://settings/content/flash i vidjet ćete kako je postavka Ask First isključena umjesto uključena.

Nije to jedini zanimljiv novitet. Web odredišta više neće moći prepoznati kad je Chrome u anonimnom (Incognito) načinu rada, što bi vam moglo biti korisno ako želite, primjerice, izbjegavati sve koji vam nude nešto besplatno kako bi vas namamili na plaćanje kasnije.

Web programeri mogu programirati svoja web odredišta tako da automatski prikazuju stranice u noćnom načinu rada kad vide da je Chrome u tom načinu rada. Chrome 76 trebao bi biti objavljen 30. srpnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close