Nova verzija Androida dobit će opciju koju vlasnici iPhonea obožavaju

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2022. u 10:32
Foto: PA Images/PIXSELL

Rahman je naglasio da će nova značajka vjerojatno stići zajedno sa Androidom 13, što znači da je možemo očekivati od srpnja prema dalje.

Nadolazeća verzija operativnog softvera iz Googlea korisnicima će napokon dati mogućnost gašenja podsjetnika odmah nakon prvog pokretanja aplikacije.

Najnovija testna verzija Androida 13 sa sobom je donijela zanimljivu značajku pod imenom ‘Runtime notification permissions’. Riječ je o naoko jednostavnoj opciji koja korisniku nakon prvog pokretanja instalirane aplikacije postavlja pitanje želi li da mu program šalje podsjetnike.

Ova značajka je, piše The Next Web, presudna za brojne korisnike Androida zato jer operativni sustav dozvoljava sve vrste notifikacija sve dok ih korisnik ne isključi u izborniku. Uz Android 13 ova će mogućnost biti u rukama korisnika od samog starta, slično kao na Appleovom iOS-u, prenosi tportal.

Prema rezutatima istraživanja kojeg je prošle godine proveo Clevertap, kompanija za mobilni marketing, prihvaćanje notifikacija na Androidu vrti se oko 91 posto, dok je na iOS-u svega 44 posto, što je uglavnom zbog gore spomenute automatske funkcije.

Izvor navodi da su prva saznanja o ovoj zanimljivoj opciji stigli od Android Policea, odnosno insajdera Mishaala Rahmana. Rahman je naglasio da će nova značajka vjerojatno stići zajedno sa Androidom 13, što znači da je možemo očekivati od srpnja prema dalje.

Komentirajte prvi

New Report

Close