Nova i unaprijeđena hrvatska igraća konzola krenula u prodaju, najavljuju iznenađenje za kraj godine

Autor: Lucija Špiljak , 11. rujan 2020. u 07:30
Nibble ima ekran u boji, bolji procesor, programiranje je lakše... PD

Proizvode najviše koriste privatni korisnici i u manjoj mjeri strane obrazovne institucije.

Prvog dana nove školske godine na policama 33 izabranih poslovnica lanca Kaufland Hrvatska pojavila se edukativna igraća konzola Nibble, jedinstveni STEM set koji je za djecu, mlade i sve zainteresirane sa svojim timom od 15 stručnjaka osmislio Albert Gajšak, direktor startupa CircuitMess. Riječ je o novoj i tehnički unaprijeđenoj verziji njihova prvog proizvoda MAKERbuino, prve hrvatske ručne igraće konzole koja je kroz tri godine educirala djecu i odrasle diljem svijeta u STEM-u, prodavši se u više od 12.000 primjeraka.

“Kako smo pripremali novu verziju MAKERbuino konzole, složili smo se da bi bilo idealno kada bismo taj proizvod prvi put pripremili potpuno za hrvatsko tržište i ponudili domaćim kupcima novi i poboljšani proizvod. Iskustvo s Kauflandom Hrvatska bilo je odlično te je ključan bio njihov entuzijazam oko uvrštavanja kvalitetnih STEM setova u ponudu, te želja za poticanjem hrvatskih poduzetnika i proizvođača.

Za CircuitMess ovo je prva suradnja s velikim trgovačkim lancem i velika prilika predstaviti proizvode širokoj publici. Nadamo se kako će se ova odlična suradnja nastaviti te kako ćemo već do kraja godine pripremiti neka nova iznenađenja”, kaže Gajšak, 21-godišnji karlovački inovator. Na novoj konzoli Nibbleu, kojom je tvrtka nakon weba krenula u prodaju i u trgovinama, radili su godinu dana, a od MAKERbuina razlikuje ga što ima ekran u boji, bolji procesor, više memorije, može se programirati u blokovskom sučelju tvrtke za učenje programiranja, dok se MAKERbuino programirao u c++ tekstualnom jeziku koji je početnicima bio prekompleksan.

“Nibble radi sve što i MAKERbuino, samo bolje i brže te je rezultat trogodišnjeg osluškivanja korisnika”, kaže Gajšak. U početku su, nakon uspjeha s MAKERbuinom, predstavili i “uradi sam” mobilni telefon Ringo, a nedavno i novu liniju edukativnih proizvoda CircuitMess STEM box, koja je na Kickstarteru prikupila više od 400.000 dolara, a riječ je o, kaže Gajšak, svojevrsnom Netflixu za robotičare. Nakon što se zainteresirani pretplate, svaka tri mjeseca dobivaju novi elektronički set. Proizvode najviše koriste privatni korisnici i u manjoj mjeri strane obrazovne institucije. Dosta surađuju s kineskim partnerima, a njihovi proizvodi dostupni su u više od 50 dućana od SAD-a, Kanade sve do Kine, Singapura i europskih zemalja. U pandemiji je CircuitMess fokus prebacio na direktnu prodaju kupcima i na digitalni marketing pa tvrtka dalje raste i zapošljava.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Neka im je sa srećom ali to je kao da radiš auto a konkurencija ti je Tesla, BMW, Audi. Šanse za opstanak su minimalne ali dok ima financijera neka guraju. Da bi se istakao u takvoj konkurenciji trebaš imati nešto što nitko nema.

New Report

Close