Naši tech startupi pred američkim investitorima

Autor: Lucija Špiljak , 07. travanj 2021. u 22:00
Boris Golob, direktor tehnološkog parka Step RI/JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

Na događaj se do 16. travnja putem internetske stranice step.uniri.hr mogu prijaviti tehnološki startupovi mlađi od osam godina.

Hrvatski tehnološki startupi imaju priliku predstaviti se američkim investitorima putem SelectUSA Tech Pitching Event – Croatia, koji organiziraju Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj i riječki tehnološki park Step Ri.

Na događaj se do 16. travnja putem internetske stranice step.uniri.hr mogu prijaviti tehnološki startupovi mlađi od osam godina, s do deset milijuna kuna prihoda i do 40 zaposlenika. Kako se navodi, prednost će imati oni startupi čije je poslovanje vezano uz zrakoplovnu industriju, cyber sigurnost, e-commerce, fintech, medtech i softver.

Prijavljena poduzeća ocjenjivat će stručni žiri koji čine Victoria J. Taylor iz Američkog veleposlanstva, Stevica Kuharski iz Fil Rouge Capitala, Nina Dremelj iz Alita Capitala, Marin Bezić iz Infobipa i Vedran Blagus iz South Central Venturesa.

Hrvatski pobjednički tim natjecanja – koje će održati online 26. travnja – dobiva besplatnu ulaznicu za SelectUSA Tech Investment Summit gdje će moći svoje poduzeće virtualno predstaviti američkom tržištu, stručnjacima, investitorima te predstavnicima startup ekosustava Europe SelectUSA Tech Pitching Event.

Na tom je događanju unutar programa američke vlade za poticanje stranih ulaganja, Select USA, proteklih godina sudjelovalo više od 1200 ulagača iz 80 zemalja, a prije dvije godine najavljeno je 100 milijuna dolara ulaganja u nove projekte predstavljene.

Inače, Step Ri koji je suorganizator događaja u Hrvatskoj, znanstveno-tehnološki je park Sveučilišta u Rijeci osnovan 2008. godine s mišlju vodiljom “od ideje do tržišta”.

Ujedno je to mjesto povezivanja znanosti i gospodarstva gdje edukacijama i poslovnim savjetovanjem poduzetnicima donose najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja, potičući nezaposlene i zaposlene, studente i znanstvene zajednice.

Komentirajte prvi

New Report

Close