Nadopuna Aircashova novčanika preko Paysafea u 20 zemalja, ali još ne u nas

Autor: Ivan Tominac , 03. veljača 2022. u 13:06
To je osobito korisno za one koji žive u inozemstvu i žele poslati novac prijateljima i obitelji kod kuće, kaže čelnik Aircasha Hrvoje Ćosić/M. Habljak/PIXSELL

Partnerstvo između Aircasha i Paysafea ide u središte problema s kojim se suočavaju mnoge migrantske zajednice

Hrvatski fintech Aircash i multinacionalna platforma za online plaćanje Paysafe sklopili su suradnju koja korisnicima Aircash novčanika omogućuje nadopunu svojih novčanika izravno gotovinom i to u više od 20 zemalja u Europi, od Austrije do Švedske.

Kada žele dodati gotovinu na svoj račun, korisnici Aircasha kao metodu nadopune odabiru opciju ”cash”. Time se generira barkod koji mogu ponijeti na obližnje platno mjesto Paysafecash i dovršiti transakciju.

Kako objašnjava izvršni direktor Paysafeovog odjela za eCash Udo Müller, partnerstvo između Aircasha i Paysafea ide u središte problema s kojim se suočavaju mnoge migrantske zajednice. Ovaj pristup omogućuje ljudima da digitaliziraju novac i lako ga prenose, što im pomaže im da podrže obitelji kod kuće.

“To je osobito korisno za one koji žive u inozemstvu i koji žele poslati novac prijateljima i obitelji kod kuće. Omogućujući im da nadopune račune gotovinom putem pouzdanog rješenja kao što je Paysafecash sa širokom mrežom platnih mjesta, činimo ovu uslugu pristupačnijom našim korisnicima”, rekao je predsjednik Uprave Aircasha Hrvoje Ćosić.

Iako među državama obuhvaćenih suradnjom nije i Hrvatska, međunarodno istraživanje Paysafea iz 2020. pokazuje stanje svijesti u pogledu na gotovinu. Čak 50% ispitanika vjeruje da je gotovina najpouzdaniji oblik plaćanja u krizi, a 72% je reklo da bi bili zabrinuti kad ne bi mogli pristupiti gotovini.

Komentirajte prvi

New Report

Close