Na WhatsApp stigla opcija koju su mnogi jedva čekali

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2023. u 10:14
foto: unsplash

WhatsAppova najava uslijedila je nakon što su tu značajku ponudili servisi za razmjenu poruka Telegram i Signal.

WhatsApp će ažuriranjem donijeti novu značajku koju su mnogi željno iščekivali – korisnicima će omogućiti uređivanje poruka, što konkurentski servisi poput Telegrama i Signala već nude. Iz tvrtke kažu da će se poruke moći uređivati do 15 minuta nakon slanja.

Servis usluge razmjene poruka dio je američkog tehnološkog diva Mete, koji također u vlasništvu ima Facebook i Instagram.

Značajka će biti dostupna za dvije milijarde korisnika WhatsAppa u idućim tjednima. Svojim najvećim tržištem smatraju Indiju sa 487 milijuna korisnika.

“Od ispravljanja jednostavne pravopisne pogreške do dodavanja dodatnog konteksta poruci, sretni smo što vam možemo omogućiti veću kontrolu vaših razgovora”, rekla su iz Službe za razmjenu poruka u objavi u ponedjeljak.

“Sve što trebate učiniti je dugo pritisnuti na poslanu poruku i odabrati ‘Uredi’ iz izbornika do petnaest minuta nakon toga”, dodaje se.

Uređene poruke bit će označene kao “uređene”, tako da primatelji znaju da je sadržaj promijenjen, prenosi BBC.

Međutim, neće im biti prikazano kako je poruka tijekom vremena mijenjana.

WhatsAppova najava uslijedila je nakon što su tu značajku ponudili servisi za razmjenu poruka Telegram i Signal.

Funkciju uređivanja uveo je Facebook prije gotovo deset godina. Otprilike u to vrijeme Facebook je otkrio da je više od polovice korisnika stranici pristupilo putem mobitela, pri čemu se radi više pogrešaka pri tipkanju. Na Facebooku su ažuriranja koja su izmijenjena označena kao uređena. Korisnicima je također dostupna povijest izmjena.

Prošle je godine Twitter Elona Muska objavio da svojim pretplatnicima uvodi mogućnost uređivanja tvitova. Tvitove je moguće urediti nekoliko puta u roku od 30 minuta nakon objave.

Komentirajte prvi

New Report

Close