FOTO: Hrvatska pametna klupa osvanula i u Kataru

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2019. u 10:59
Foto: Press

Na klupi se nalazi bežični punjač za mobilne uređaje, dva uobičajena USB priključka te vam klupa daje Wi-Fi Internet tako da možete bezbrižno surfati u blizini klupe.

Aspire Zone i Doha tehnologija (članica CTBA grupe) javnosti je predstavila prve pametne klupe u Kataru i cijeloj regiji. Cijeli projekt je u skladu s Katarskom nacionalnom vizijom 2030 kojom najpoznatiji park u Kataru, Aspire Park postaje „pametni park“. Predsjednik CTBA Grupe i novoosnovanog Croatian Business Councila, g. Mario Lozančić koji ima više od 10 godina uspješnog poslovnog iskustva u Kataru, vjeruje da će suradnja s Aspireom doprinijeti transformaciji Dohe u pametan grad. Klupe je izradila hrvatska tvrtka Include.

Na klupi se nalazi bežični punjač za mobilne uređaje, dva uobičajena USB priključka te vam klupa daje Wi-Fi Internet tako da možete bezbrižno surfati u blizini klupe. Noću do izražaja dolazi LED noćna rasvjeta koja osvjetljava prostor oko klupe. Svakih 30 minuta, različiti senzori – za vlažnost, kvalitetu zraka ili temperaturne senzore – prikupljaju informacije te ih zatim šalju administratoru.

Model “Steora Urban”, koji je instaliran u Aspire Parku, prva je ulična klupa na svijetu s ugrađenim 19-inčnim IPS LCD zaslonom. Budući da kombinira solarnu energiju i snagu mrežnog napajanja, savršeno se uklapa u mjesta slabog osvjetljenja i unutarnje prostore. LCD zaslon može se koristiti za prikazivanje gradskih vijesti, obavijesti, slika ili drugih informacija za javnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close