Mrvoš u Slavoniji instalirao svoj najnoviji proizvod

Autor: Lucija Špiljak , 01. travanj 2022. u 14:05
FOTO: Ivan Mrvoš/LinkedIn

Iz Includea su nam se pohvalili da je Aerys G sustav samostalni proizvod prvi ikada instaliran u Donjem Miholjcu, a ujedno prvi Includeov instalirani proizvod u zadnjih sedam godina koji nije Steora pametna klupa.

Solinska tvrtka Include instalirala je svoju prvu Aerys G stanicu za praćenje kvalitete zraka, a prva lokacija je industrijska zona Donji Miholjac u Slavoniji.

Podsjetimo, Include je krajem listopada prošle godine predstavio Aerys postaje, svoj najnoviji proizvod namijenjen mjerenju kvalitete zraka u gradskim četvrtima, koji su razvijali zadnjih mjeseci. One omogućavaju jednostavnu i pristupačnu instalaciju velikog broja jedinica koje potom daju najvažnije informacije o kvaliteti zraka, dajući gradovima uvid u izvor onečišćenja i njihovu učestalost.

“Indeks kvalitete zraka u Donjem Miholjcu pokazuje pristojnu kvalitetu u posljednjih nekoliko dana otkako je uređaj instaliran”, tvrdi Mrvoš.

Iz Includea su nam se pohvalili da je Aerys G sustav samostalni proizvod prvi ikada instaliran u Donjem Miholjcu, a ujedno prvi Includeov instalirani proizvod u zadnjih sedam godina koji nije Steora pametna klupa.

Aerys je dostupan u tri varijante. Model P omogućava mjerenje koncentracije lebdećih čestica koje predstavljaju najveći izvor onečišćenja. Model G mjeri koncentracije NO, NO2 i O3 plinova, dok Aerys X obuhvaća mjerenje lebdećih čestica, otrovnih plinova i osnovnih atmosferskih uvjeta.

Lani u listopadu najavili su tijekom predstavljanja da će prve Aerys sustave isporučiti u Rim koji je u to vrijeme završavao izgradnju pametnog trg.

Nova kampanja

Podsjetimo, Include je od osnutka 2015. prepoznatljivost gradio na Steora pametnim klupama. Danas se njihova pametna rješenja za gradove koriste u 59 država u svijetu. Zakoračili su i na tržište pametnog upravljanja otpadom predstavivši Terra koševe koji smanjuju prikupljanje otpada za 80 posto, čime se smanjuju i emisije ugljičnog dioksida te troškovi odvoza.

U prosincu prošle godine lansirali su treću kampanju za prikupanje kapitala na platformi Funderbeam. U predserijskom B krugu financiranja dosegnuli su željeni minimalni iznos od 400.000 eura, a Mrvoš se pohvalio da među ulagačima ima i zvučnih imena domaće IT i financijske scene.

“Više od sto investitora prepoznalo je vrijednost našeg cilja da zajednice diljem svijeta učinimo boljim mjestom za život. Od 2015. proširili smo se na 59 tržišta, s više od 1700 proizvoda instaliranih u više od 500 gradova i općina. Zahvaljujući ovom financiranju, doći ćemo do još više tržišta”, najavili su iz Includea.

Cilj je bio prikupiti između 400.000 i milijun eura, kao uvertiru za drugu fazu do kraja 2022. godine, u kojoj je, kako su ranije naveli, plan prikupiti 5,5 milijuna eura. Kapital će koristiti za ponudu pametnih proizvoda gradovima s jednostavnom instalacijom, odnosno za skaliranje proizvodnih procesa.

Nakon što su 2017. godine postali prva hrvatska kompanija na Funderbeamu, 2019. krenuli su s drugom kampanjom i u rekordnom roku prikupili 1,5 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close