Možemo računati na dio od Googleovih 2 milijuna eura

Autor: Darko Bičak , 22. siječanj 2021. u 07:12
Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatics/ DALIBOR URUKALOVIĆ/PIXSELL

Google će dodijeliti ukupno dva milijuna eura odabranim sudionicima natječaja iz Hrvatske i deset drugih zemalja regije.

Google je ovog tjedna predstavio prvi natječaj Google.org Impact Challenge namijenjen zemljama srednje i istočne Europe – otvoren javni poziv za podršku organizacijama koje rade na smanjenju digitalnog jaza i promicanju uključivog gospodarskog rasta.

Google će dodijeliti ukupno dva milijuna eura odabranim sudionicima natječaja iz Hrvatske i deset drugih zemalja regije kako bi pružio podršku njihovim dobrotvornim projektima.

Kako je pojasnio Joško Mrndže, direktor Googlea za regiju Adriatics, tehnologija je pomogla i spasila brojne europske tvrtke i zajednice tijekom pandemije – od pomaganja ljudima u pronalasku odgovarajuće zdravstvene informacije i obavljanju online kupovine pa do pronalaženja novih načina za učenje i održavanja veze s najmilijima.

To je naglasilo, kaže, potrebu za stvaranjem pristupačne digitalne budućnosti za sve, posebice u trenutku kad gospodarstva krenu putem oporavka.

Zbog toga se Google prošle godine obvezao da će pomoći 10 milijuna ljudi i tvrtki diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike u digitalizaciji, rastu i pronalaženju novih karijera.

U regiji Google je samo u 2020. pomogao 250.000 ljudi, a u Hrvatskoj više od njih 20.000 da unaprijede i razviju digitalne vještine ili prijeđu na digitalno usmjerenu karijeru.

Komentirajte prvi

New Report

Close