Mladi stažisti Vipnetu razvili novi proizvod

Autor: Bernard Ivezić , 06. svibanj 2015. u 22:00
Od 11 mladih 7 ih ostalo raditi u Vipnetu /Željko Lukunić/PIXSELL

Usmjerili stažiste u istraživanje i razvoj.

Vipnet uskoro planira u svoju ponudu uvrstiti novi proizvod, prvi u Hrvatskoj na čijem su istraživanju i razvoju radili mladi stažisti.

Prema podacima Eurostata, Hrvatska ima najvišu stopu nezaposlenih mladih u Uniji od 45,5 posto, a njima je glavni problem dobiti prvu referencu. Alis Kaznačić, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima Vipneta, kaže kako mladi u pravilu u kompanijama stažiraju radeći kavu. "Mi smo ih uključili ne samo u dnevnu operativu, već i u istraživanja i razvoj", kaže Kaznačić. Navodi da je svih 11 kandidata radilo na razvoju novog proizvoda za koji je nedavno Vipnetova Uprava dala zeleno svjetlo da uđe u službenu ponudu kompanije.

 

Kaznačić

Stvorili su nešto što će Vipnet uvrstiti u ponudu i to će im biti referenca

Navodno je riječ o novom proizvodu za kućne korisnike. "Zasad ne mogu ništa reći o samom proizvodu, ali presretni smo što smo mladim ljudima omogućili da unutar jedne međunarodne kompanije razviju proizvod koji će utjecati na njezin poslovni rezultat i da su takvu priliku dobili na svom prvome radnom mjestu u svojoj prvoj radnoj godini", kaže Kaznačić. Dodaje da su sedam kandidata zaposlili i promovirali, dok ih je troje već našlo poslove izvan Vipneta.

Komentirajte prvi

New Report

Close