Mladi hrvatski informatičari osvojili medalje na srednjoeuropskoj olimpijadi

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2015. u 10:48
Mihael Liskij, Domagoj Bradač, Tonko Sabolčec i Ivan Lazarić, Foto: hsin.hr

Mladi hrvatski informatičari osvojili su zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje.

Na 22. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi – CEOI 2015, koja se od 29. lipnja do 4. srpnja 2015. održala u češkom gradu Brnu, hrvatska je informatička reprezentacija  ostvarila značajan uspjeh, piše hsin.hr.

U konkurenciji 44 natjecatelja iz osam država članica (Češka, Hrvatska, Mađarska, Njemačka, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) te dvije gostujuće reprezentacije (Švicarska i Gruzija) mladi hrvatski informatičari osvojili su zlatnu, srebrnu i dvije brončane medalje.

Tim povodom, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je mladim hrvatskim informatičarima Ivanu Lazariću, Mihaelu Liskiju, Domagoju Bradaču i Tonku Sabolčecu i čestitku u kojoj se između ostalog ističe:

Hrvatska budućnost u mnogome će ovisiti o znanosti i tehnologiji te osobito informatici, kao jednoj od njezinih najvažnijih sastavnica. Svojom ste pameću, zalaganjem i radom stigli do samoga vrha i ja sam uvjeren da vam daljnjih ambicija neće nedostajati, na ponos vaše škole, nastavnika i roditelja, te da ćete se i dalje usavršavati i raditi na uspjeh i dobrobit vaše domovine. Tim više mi je drago da su hrvatske institucije pružile pokroviteljstvo i potporu vašem nastupu.

Komentirajte prvi

New Report

Close