‘MIT Bootcamp Zagreb može biti rasadnik inovacija’

Autor: Marta Duić , 01. prosinac 2019. u 22:00
Predstavljanje MIT-ovog edukacijskog programa u Algebri

Riječ je o intenzivnom edukacijskom programu o upravljanju inovacijama i poduzetništvu, koji će se prvi puta održavati u Europi.

U prostorima Algebre održano je u petak predstavljanje prvog MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcampa u Europi.

Riječ je o intenzivnom edukacijskom programu o upravljanju inovacijama i poduzetništvu, koji će se prvi puta održavati u Europi, i to u Zagrebu, suradnjom Algebre, FER-a i Massachusetts Institute of Technology (MIT). U pitanju je prva suradnja MIT-a s hrvatskim institucijama, a projekt je značajan ne samo na obrazovnoj razini, već za cjelokupno gospodarstvo, istaknuto je na konferenciji za medije.

Očekuje se više od 1000 prijava, od čega će u Bootcampu sudjelovati 140 sudionika, a za kandidate iz Hrvatske  osigurano je 20 mjesta. "U šest dana bit će sažeta ključna znanja iz različitih polja, od lidershipa, inovacija, razvoja novih proizvoda i usluga, marketinške komponente i slično. MIT dovodi dvadesetak profesora i mentora te alumnija koji su uspješni svjetski poduzetnici u području tehnologije, te će na kraju sudionici imati 'pitch' pred investitorima.

 

6,5 tisuća

dolara cijena je MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcampa

Cilj nam je da dio tih ideja ostane u Hrvatskoj. MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcamp do sada je prošlo 1200 polaznika koji su osnovali stotinjak tvrtki i privukli više od 70 milijuna dolara", istaknuo je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra poručivši kako se očekuje svega 30 posto polaznika iz Europe. Hrvoje Džapo, voditelj Centra karijera FER-a napominje kako je ovaj projekt prilika da učimo od najboljih o komercijalizaciji inovacija jer je upravo to ono što Hrvatskoj nedostaje.

"Ovo je samo početak te priče kojom želimo osnažiti suradnju akademske zajednice i institucija, a planiramo naših 10 savjetnika koji će proći kroz kamp naučiti kako na terenu prepoznati osobe s poduzetničkim duhom i potencijalom, a kasnije ćemo ta naša znanja prenijeti i na regionalne razvojne agencije i komore˝, objašnjava Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Marija Knežević Kajari, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava, poručila je kako nam jedino obrazovanje preostaje da aktiviramo postojeću i buduću radnu snagu.

"Dodatna važnost leži u tome što se kamp održava u vrijeme presjedanja i možemo Europi pokazati da možemo˝, poručuje  Knežević Kajar. Hrvoje Josip Balen, član uprave Algebre koji radi na projektu napominje kako je ovo prilika za sve gospodarstvenike i institucije te kako očekuju nastavak suradnje s jednim od vodećih svjetskih sveučilišta i u budućnosti. "Cijenu MIT Innovation & Entrepreneurship Bootcampa određuje MIT i ona iznosi 6500 dolara, plus smještaj i dolazak na vlastiti trošak, a mi se nadamo da ćemo kroz suradnje s partnerima i sponzorima uspjeti pokriti dio za hrvatske sudionike", poručuje za kraj Balen.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koliko budalaština. Prvi smo po organiziranju inovacija i koještarija a zadnji po općenito uspjehu u svemu. Dajte više ukinite te besmislene skupove i počnite nešto korisno raditi

New Report

Close