Mislav Sever najbolji digitalni talent u Europi

Autor: Bernard Ivezić , 18. listopad 2016. u 21:59
Mislav Sever prima nagradu od Hrvoja Balena

Europska komisija i inicijativa eSkills for Jobs dodjelile nagradu za mlade nade IT-a.

Europska komisija i europska inicijativa eSkills for Jobs, koju u Hrvatskoj vodi Algebra, dodjelili su u kategoriji najbolji europski digitalni talent nagradu zagrebačkom studentu informacijskih znanosti Mislavu Severu. Hrvatski talent, koji sada nosi titulu Young Digital Talent, napravio je atraktivnu računalnu igru koristeći računalni jezik kojim se djeca uvode u programiranje, Scratch.

Cilj igre Medieval Castle Siege, koju je napravio Mislav Sever, je obraniti dvorac od napadača. U objašnjenju odlule žirija stoji da ih je igra osvojila kompleksnim kodom, zanimljivom grafikom i igrivošću.  Žiri su činila tri stručnjaka koji su ocjenjivali prijavljene radove prema kriteriju originalnosti, interakcije igrača i samog izgleda igre. Usto o pobjedniku su odlučivali i  pridodani 'likeovi' koje je video igre prikupio na eSkills for Jobs YouTube kanalu.

Mislav Sever kaže da je mu je u pobjedi ove godine pomoglo to što je i lani sudjelovao u ovom natječaju. Kao nagradu Sever je dobio i pozivnicu da u veljači sudjeluje na Cisco konferenciji u Berlinu. Hrvoje Balen iz inicijative eSkills for Jobs pun je riječi hvale za Severa. "Mislav na najbolje pokazuje kakve prilike donosi digitalno doba", zaključuje Balen.

Komentirajte prvi

New Report

Close