Michi i PetChat najbolje ideje 15. generacije Algebra LAB startupa

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2023. u 10:42
Antonia Kurtović, idejna pokretačica Michija i Marino Miletović, jedan od osnivača platforme PetChat/JEFFREY JEMRIC

Virtualni prijatelj i platforma za savjetovanje vlasnika kućnih ljubimaca najbolje su poslovne ideje petnaeste generacije startupova Algebra LAB-a.

Virtualni prijatelj i platforma za savjetovanje vlasnika kućnih ljubimaca najbolje su poslovne ideje petnaeste generacije startupova Algebra LAB-a, a svoje su kreacije prezentirali na završnom eventu u Zagrebu.

U kategoriji “The Best Pitch” pobjedu je odnio tim Michi koji je kreirao istoimenog virtualnog “prijatelja” – stanovnika aplikacije za kojeg se korisnik brine. Antonia Kurtović, idejna pokretačica Michija pojasnila je da brigom za virtualnog Michija brinemo zapravo o vlastitom mentalnom zdravlju.

“Dobro je znati da je ovaj projekt baziran na trećem i četvrtom cilju održivog razvoja Ujedinjenih Naroda – zdravlju i blagostanju, te kvalitetnom obrazovanju, a cilj mu je pružiti korisnicima ispravne informacije o različitim mentalnim poremećajima”, dodala je.

U kategoriji “The Best Business Case” najbolji je bio Marino Miletović, jedan od osnivača platforme PetChat osmišljene kako bi informirala vlasnike o problemu njihovih kućnih ljubimaca te otklonila nedoumice i moguće strahove.

”Ponosni smo na sve startupe iz petnaeste. generacije razvijene u okviru našeg inkubatora poduzetništva. Veseli nas vidjeti da iz godine u godinu imamo sve veći broj inovativnih poslovnih modela koji u stopu prate promjene koje se događaju na tržištu, kao i svjetske trendove.

Također smo iznimno pozitivno iznenađeni činjenicom da su timovi sa svojim inovacijama raspoređeni po različitim sektorima gospodarstva – od malog i srednjeg poduzetništva, IT-a, prehrambene industrije, turizma, fintecha i drugih” izjavila je Maja Brkljačić, rukovoditeljica poslovnog područja Algebra LAB-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close