Lenovo ubrzava oporavak s uzastonim dvoznamekastima rastom prihoda

Autor: Objava za medije , 17. kolovoz 2018. u 14:24
Foto: Reuters

U prvom fiskalnom kvartalu dobit tvrtke Lenovo koji se može pripisati dioničarima povećala se na 77 milijun američkih dolara što je za 149 milijuna više u usporedbi s prvim kvartalom prošle godine.

Lenovo Group objavio je rezultate za prvi fiskalni kvartal završno s 30. lipnjem 2018. Lenovo je drugi uzastopni kvartal ostvario snažan dvoznamenkasti rast prihoda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Prihod tvrtke Lenovo dosegao je 11,91 milijardi američkih dolara što je porast od 19 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Također, tvrtka je u ovom kvartalu ostvarila snažan rast prihoda prije oporezivanja u iznosu od 113 milijuna američkih dolara što je porast od 182 milijuna u usporedbi s prvim kvartalom prošle godine, dok se profitabilnost svih poslovnih jedinica poboljšala.

U prvom fiskalnom kvartalu dobit tvrtke Lenovo koji se može pripisati dioničarima povećala se na 77 milijun američkih dolara što je za 149 milijuna više u usporedbi s prvim kvartalom prošle godine. Osnovna zarada po dionici u prvom fiskalnom kvartalu iznosila je 0,65 američkih centi ili 5,10 hongkonški centi.

“Dok nastavljamo provoditi strategiju u tri vala sve poslovne jedinice ostvarile su solidno poboljšanje kako u prihodima tako i u profitabilnosti. Lenovo je završio ključnu fazu i zakoračio u fazu „ubrzanja“ – ubrzavajući provedbu transformacijske strategije i ubrzavajući rast poslovanja“, izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i CEO tvrtke Lenovo. „U budućnosti ćemo zadržati vodeću profitabilnost u industriji i povećati rast tržišta premium računala; oporaviti poslovanje pametnih telefona; izgraditi poslovanje podatkovnih centara s održivim rastom kao pokretačem profitabilnosti; nastaviti investirati kako bismo potaknuli dugoročno održivi povratak.

Komentirajte prvi

New Report

Close