Kriptovalute moguće zamijeniti u kune u 55 ureda Pošte

Autor: Poslovni dnevnik , 11. prosinac 2019. u 22:00
Usluga u svim županijama/DINO STANIN/PIXSELL

Planiraju uvesti i opciju kupnje bitcoina, etera, ripplea, EOS i stellara.

Hrvatska pošta (HP) izvijestila je da proširuje svoju uslugu otkupa kriptovaluta na 55 poštanskih ureda u svim županijama te najavljuje da će ubuduće u poslovnicama HP-a biti moguće i kupiti kriptovalute.

"Nakon uspješne provedbe i dobrih rezultata pilot-projekta otkupa kriptovaluta u zadarskim poštanskim uredima, Hrvatska pošta proširuje ovu uslugu na ukupno 55 ureda u svim županijama", stoji u priopćenju HP-a.

Od 9. prosinca svi domaći i strani korisnici moći će kriptovalute, u nekoliko koraka promijeniti u kune. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te se u pošti dobiva gotovina.

Moguće je zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta – bitcoin, ethereum, stellar, ripple i EOS, pojašnjavaju iz Pošte. Napominju da je pilot-projekt pokazao kako postoji interes za tu vrstu usluge, zbog čega će ponuditi otkup kriptovaluta u poštanskim uredima diljem zemlje.

"Sve je više korisnika kriptovaluta, a oni svoja putovanja često planiraju upravo tamo gdje digitalni novac mogu zamijeniti u domaću valutu", kažu iz HP-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close