Koristite Windowse? Sprema se velika promjena za korisnike

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2023. u 11:33
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Microsoft je postavio ciljeve za fiskalnu 2022. godinu.

Prema internim dokumentima iz Microsoftove pravne bitke s Federalnom trgovinskom komisijom oko akvizicije Activision Blizzarda, Windows 11 bi mogao postati dio cloud okruženja za korisnike. Dok Microsoft već nudi ovu uslugu pod nazivom Windows 365 za poslovne korisnike, planira proširiti operativni sustav u cloud i za sve ostale. To znači da će možda uskoro biti moguće streamati i koristiti Windows 11 na bilo kojem korisničkom uređaju, piše ICT Business.

Microsoft je postavio ciljeve za fiskalnu 2022. godinu, uključujući “razvoj računala u cloudu sa sustavom Windows 365”. Također želi izgraditi širu priču temeljenu na Windows 365 kako bi omogućio potpuni Windows operativni sustav dostupan putem clouda na bilo kojem uređaju.

Najzanimljiviji aspekt je uporaba clouda i umjetne inteligencije za poboljšanje usluga te omogućavanje potpunog roaming digitalnog iskustva korisnika, što Microsoft već radi s Windows 365, uključujući integraciju s Task Viewom u Windows 11 i Windows 365 Boot za pokretanje računala u cloudu pri prijavi na fizičko Windows računalo.

Komentirajte prvi

New Report

Close