Koristite WhatsApp? Ovo su 3 stvari na koje trebate posebno paziti

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2021. u 09:21
Foto: DPA/PIXSELL

Značajka za tekstualne statuse na WhatsAppu jako je dugo bila jedini način na koji su korisnici mogli objaviti ono što rade.

WhatsApp kao jedna od najpopularnijih platformi za dopisivanje na svijetu privlači sve od znatiželjnika koji traže jednostavniju komunikaciju do lopova i prevaranata. Obratite pažnju na ove opasnosti i ne dozvolite negativcima da utječu na vaš digitalni život, prenosi N1.

1. Malware koji vreba korisnike web verzije WhatsAppa

WhatsAppova masivna baza korisnika čini ga vrlo očitom metom za hrpe cyber kriminalaca, a jedna od najčešćih zapravo je verzija za preglednike na računalu, odnosno WhatsApp Web. WhatsApp je, naime, korisnicima godinama dozvoljavao opciju otvaranja internetske stranice ili preuzimanja aplikacije za računalo, skeniranja koda s vašeg smartfona i na koncu – korištenje WhatsAppa na vašem računalu.

2. Prevare i lažne vijesti

Društvene mreže su tijekom prošlih nekoliko godina na nekoliko navrata bile optuživane za širenje lažnih vijesti i dezinformacija. Facebook je, konkretno, optužen za širenje lažnih informacija tijekom predsjedničkih izbora 2020., dok je i sam WhatsApp stigao na nišan regulatora zbog sličnih optužbi.

3. Statusi na WhatsAppu

Značajka za tekstualne statuse na WhatsAppu jako je dugo bila jedini način na koji su korisnici mogli objaviti ono što rade. Danas korisnici imaju dodatnu opciju – WhatsApp Status, klon značajke na koju smo se navikli u Storiesima na Instagramu. Instagram je, kao što znamo, platforma dizajnirana za javnost i otvaranje prema drugim korisnicima, dok je WhatsApp napravljen za privatnost i diskreciju, odnosno komunikaciju s prijateljima i obitelji. Svatko bi, tim rečeno, lako zaključio da je dijeljenje statusa na WhatsAppu privatna stvar, no situacija je malo drugačija.

Komentirajte prvi

New Report

Close