Kako u samo par minuta napuniti bateriju na svom mobitelu

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 10:27
Foto: Thinkstock

Što napraviti kad kapacitet baterije padne na 1 posto, a vi morate krenuti za nekoliko minuta.

Činjenica je da iPhone baš i nema najveću bateriju među mobitelima na tržištu zbog čega su mnogi prisiljeni nositi dodatne vanjske baterije. No, što napraviti kad kapacitet padne na 1 posto, a vi morate krenuti za nekoliko minuta? Srećom, u samo pet minuta moguće je napuniti bateriju dovoljno da izdržite još koji sat, piše 24sata.

Prvo, prebacite telefon u zrakoplovni mod. To će vam blokirati podatkovni promet, dolazne notifikacije i niz radnji koje troše bateriju. Imate li iPhone 6 ili noviji telefon i punjač za iPad, uključite telefon na njega. Telefon podržava punjenje i na 2,1A, a tako će se puniti znatno brže. Treće, ostavite telefon na miru sljedećih pet minuta. 

Naravno, rezultat punjenja ovisi o tome koliko je stara baterija vašeg telefona i koliko ste pazili telefon te jeste li inače pravilno punili bateriju. Želite li tih nekoliko postotaka 'produžiti' da vam traje malo dulje, smanjite svjetlinu ekrana i isključite Wi-Fi.

Slična pravila vrijede i za Android telefon, ali pazite da koristite ispravne punjače i obratite pažnju podržava li vaš uređaj punjenje na 2,1A. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Da nebi bilo zabune….regulacija punjenja je u mobitelu a ne u punjaču. Punjači se samo razlikuju u max struji koju mogu dati pri naponu od 5V.

Kome Valentić nije ostal dužan.Njegova firma LURA ostala mi dužna preko 2000 tisuče a to je moja penzija za 40 god staža zahvaljujući Valentiču i ostalima iz HDZa.Samo glasajte za njih.

New Report

Close