Kako osigurati kvalitetu podataka za AI?

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2024. u 10:20
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sve u svemu, događaj “GET YOUR DATA AI READY!” uspješno je demistificirao složenosti upravljanja podacima u kontekstu AI, predstavljajući mješavinu teorijskog znanja i praktičnih primjena.

Na jučer održanom događaju pod nazivom “GET YOUR DATA AI READY! Executive Guide to Mastering Data Governance,” eksperti Poslovne inteligencije još su jednom predstavnicima različitih industrija prikazali važnost upravljana podacima pri uvođenju umjetne inteligencije u poslovne organizacije.

Jutro je započelo uvodnim govorom Dražena Oreščanina, suosnivača Poslovne inteligencije, ujedno i jednim od pionira razvoja metodologije implementacije Data Governance-a u organizacije.

Uslijedilo je izlaganje “How to Stop AI from Hallucinating” u kojem su dvojica direktora iz Poslovne inteligencije, Zoran Novaković i Martin Markač, prisutnima izložili probleme do kojih dolazi ukoliko se podaci, prije njihovog korištenja u AI modelima, ne pripreme adekvatno. Govorili su o uobičajenim pogreškama koje dovode do ‘halucinacija’ AI-a ili pogrešnih interpretacija podataka, te su ponudili pregled koraka i metoda za sprječavanje ovih problema, kroz poboljšanje kvalitete i upravljanje podacima, naglasivši kako „Data Governance framework garantira kvalitetu, ali i stalno poboljšanje koje je nužno”, kako je naglasio Novaković.

Događaj je nastavljen demonstracijom “Data Management for AI” Mohameda ElKadya, arhitekta rješenja za upravljanje podacima iz Informatice. U prvom dijelu, ElKady je detaljno prezentirao funkcionalnosti Informatica platforme, naglašavajući kako platforma omogućava učinkovito upravljanje podacima. Drugi dio izlaganja bio je posvećen konkretnoj primjeni podataka u stvaranju i upravljanju naprednim AI modelima. Demonstrirao je kako se kroz Informatica platformu podaci transformiraju u modele koji mogu predviđati ishode, optimizirati poslovne procese i omogućiti njihovu automatizaciju. Sudionici su dobili uvid u cijeli proces, od akvizicije podataka do upravljanja AI modelima.

Sve u svemu, događaj “GET YOUR DATA AI READY!” uspješno je demistificirao složenosti upravljanja podacima u kontekstu AI, predstavljajući mješavinu teorijskog znanja i praktičnih primjena. Sudionici su otišli s jasnijim razumijevanjem kako implementirati i poboljšati strategije upravljanja podacima unutar svojih organizacija kako bi podržali i poboljšali tehnologije AI.

Za dodatne konzultacije obratite nam se putem kontakt forme: https://inteligencija.com/kontakt/, a želite li saznati više, pročitajte naš zadnji blog na temu sveobuhvatne podatkovne strategije: https://inteligencija.com/blog/how-to-formulate-a-comprehensive-data-strategy/ .

Komentirajte prvi

New Report

Close