Smart Industry
Promo

Kako integrirani sustavi napajanja podržavaju težnju industrije podatkovnih centara prema integraciji?

Tvrtke su postale odlučne u svojoj namjeri da 2022. godinu učine godinom “skoka naprijed” po pitanju izgradnje novih podatkovnih centara.

Promo
13. listopad 2022. u 11:56

Rast i brzina ključni su dio poslovnog krajolika. Tvrtke su postale odlučne u svojoj namjeri da 2022. godinu učine godinom „skoka naprijed“ po pitanju izgradnje novih podatkovnih centara. Ovaj apetit za njihovom većom i bržom izgradnjom ne samo da se nadoknađuje vrijeme izgubljeno za vrijeme pandemije, nego i vrijeme za prilagodbu primijećenoj eksploziji inicijativa za digitalnu transformaciju koje sada omogućuju post-pandemijski stil života, od rada na daljinu do automatiziranih opskrbnih lanaca za telehealth. Nadalje, porast popularnosti streaming servisa, društvenih mreža te gaminga također stvaraju potrebu za veći kapacitet cloud tehnologija.

Gradnja standardiziranog podatkovnog centra

Nažalost za graditelj podatkovnih centara, ovo razdoblje nezasitne potražnje za računalnom snagom i pohranom podataka ispunjeno je neviđenom globalnom nestašicom sirovina, kao i nedostatkom kompetentnih integratora i inženjera za puštanje u pogon ovih novih podatkovnih centara. Navedeni izazovi stvaraju velike glavobolje organizacijama koje pokušavaju ispuniti vremenske i financijske okvire sa svojim novim projektima. Ipak, jedan strateški pristup je pomogao u ublažavanju ovih izazova – korištenje standardiziranog pristupa. Naime, integrirani sustavi dopuštaju modularnost za povećanje kapaciteta, što vlasnicima podatkovnih centara omogućuje brzu i efikasnu implementaciju infrastrukture bez žrtvi na području kvalitete i sigurnosti.

Foto: Vertiv

Spomenuti trend potrebe za većom integracijom prepoznali su stručnjaci tvrtke Vertiv kao jednim koji će definirati industriju 2022. godine. Ovaj pomak prema integriranim infrastrukturnim sustavima potkrijepljen je značajnim dokazima unutar What’s You Edge ankete koju je provela tvrtka, gdje je gotovo 40% ispitanika izjavilo da koriste ili planiraju koristiti integrirana rack rješenja ili mikro podatkovne centre, dok je dodatnih 20% odgovorilo da koriste ili planiraju koristiti prefabricirane modularne podatkovne centre. Dodatno, globalno tržište za takve podatkovne centre očekuje doseg financijske vrijednosti od 47.4 milijardi dolara do 2026. godine, s CAGR rastom od 17.9% prema vremenskom periodu analize.

Ubrzajte postupak implementacije te smanjite ukupne troškove vlasništva (TCO) podatkovnih centara

Kako industrija nastavlja rješavati ove izazove povezane troškovima, vremenskim okvirom i ljudskim resursima, povećava se vrijednost prefabriciranih dizajna i opreme zbog repetitivnosti i pouzdanosti na terenu. Vertiv i OMDIA su proveli istraživanje koje je otkrilo da više od polovice (52%) integratora podatkovnih centara koriste prefabricirana rješenja podatkovnih centara, dok njih 99% ima planove za korištenje modularnog dizajna podatkovnog centra u sljedećim godinama. Njima integratora podatkovnih centara mogu odgovoriti na potražnju te proširiti kapacitet bez bojazni o prekomjernim troškovima nabave. Dolaskom na teren unaprijed opremljeni i sastavljeni, ova rješenja skraćuju vrijeme potrebno za izgradnju, što povećava mogućnost upravljanja rasporedom te osigurava veću kontrolu kvalitete. Osim toga, korištenjem standardiziranog pristupa smanjuje se potreba za dodatnim izvođačima električnih instalacija na samoj lokaciji podatkovnog centra. Kako se izgradnja podatkovnih centara širi na zemlje u razvoju, pouzdanost, konzistencija te jednostavnost instalacije su od iznimne važnosti za države kojima nedostaju stručnjaci dizajna i izgradnje podatkovnih centara.

Kako bi se povećala brzina puštanja u pogon uz smanjenje razine TCO-a tijekom korištenja standardiziranog pristupa, Vertiv stručnjaci preporučuju sljedeće:

  • Normalizirajte svoje jednolinijske dijagrame dizajna na globalnoj razini

  • Koristite konfiguracije za brzu implementaciju

  • Provjerite jesu li usvojene ili testirane alternative konvencionalnom olovno-kiselim baterijama poput litij-ionskih (LIB), nikal-cinkovih ili tanko pločastih baterija od čistog olova (TPPL)

  • Provjerite je li vrijeme rada baterije prilagođeno mogućnostima operativnog tima

  • Globalno zahtijevajte ponudu (RFP) metode postupka (MOP) i programe inventara od strane dobavljača

Vertiv pruža snažnije kapacitete integracije

S akvizicijom E+I Engineering Group, Vertiv je proširio svoj inženjerski portfelj koji se odnosi na napajanje za srednje i niskonaponske sklopne uređaje, sabirnice, modularna rješenja za napajanje te softver za sustave upravljanja energijom (EMS) spomenute tvrtke.

Foto: Vertiv

Navedena akvizicija ne samo da je pomogla tvrtki Vertiv razviti prilagođenija rješenja za kupce, nego podupire i širu težnju industrije prema većoj integraciji rješavanjem mnogih prepreka i problema povezanih s implementacijom podatkovnih centara u trenutnim klimatskim okolnostima. Na primjer, otpremanje već prefabriciranih i sastavljenih rješenja smanjuje broj potrebnih izvođača električnih instalacije te stvara sigurnije radno okruženje za njih.

Sama proizvodnja ne mora biti angažirana od strane drugih tvrtki, tako da je vrijeme puštanja u pogon smanjeno, a ukupne mogućnosti integracije i kvalitete proizvoda su poboljšani. S dodatnim modularnim mogućnostima, integratori podatkovnih centara imaju više opcija za distribuciju električne energije u racku te priliku za promjenu layouta, kao i njegovog proširenja u budućnosti.

Ako vaša tvrtka želi saznati više o prednostima integriranih infrastrukturnih sustava, posjetite web stranicu Vertiv.com ili se javite putem croatia.hello@vertiv.com.

New Report

Close