Još kratko traju prijave za školu programiranja u AI Centru Lipik

Autor: Josipa Ban , 23. siječanj 2023. u 22:00
Iz AI centra u Lipiku poručuju da je poželjno da kandidati imaju iskustva u programiranju/PD

Bit će to već četvrta generacija koja će proći šestomjesečno osposobljavanje za programere za primjenu umjetne inteligencije.

Do kraja ovoga tjedna, točnije do 27. siječnja, traju prijave za osposobljavanje u Centru umjetne inteligencije Lipik. Bit će to već četvrta generacija koja će proći šestomjesečno osposobljavanje za programere za primjenu umjetne inteligencije.

Iz AI Centra Lipik ističu kako se osposobljavanje odvija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ), pa se na osposobljavanje mogu prijaviti nezaposlene osobe iz cijele Hrvatske koje su prijavljene u evidenciju HZZ-a u trenutku prijave.

No to neće biti dovoljno jer oni koji se prijave moraju proći i testiranje, a ono će biti provedeno u Lipiku prvog dana veljače.

Osposobljavanje je, ističu iz AI Centra Lipik, besplatno, svim polaznicima HZZ osigurava mjesečnu novčanu naknadu i putne troškove. Iz AI centra u Lipiku poručuju da je poželjno da kandidati imaju iskustva u programiranju u bilo kojem programskom jeziku, a poželjno je i da su kroz svoje školovanje bili dobri u matematici i drugim tehničkim predmetima.

Teorijsko i praktično osposobljavanje drže stručnjaci s područja AI-a i poduzetništva, profesori s fakulteta koji se bave umjetnom inteligencijom te inženjeri poznatih hrvatskih tehnoloških tvrtki. Osim programiranja na osposobljavanju se uče i poduzetničke vještine koje su potrebne za otvaranje startupa.

Komentirajte prvi

New Report

Close