Jedna od najbrže rastućih industrija u Hrvatskoj u stalnoj je potrazi za novim pojedincima

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2017. u 10:12
Foto: Thinkstock

Obrazovanje potrebno za rad u ovoj industriji donedavno se istinski moglo steći tek na nekoliko stranih fakulteta.

Video igre jedna su od najbrže rastućih industrija u Hrvatskoj. Nošeni zapaženim komercijalnim uspjesima, domaći proizvođači u stalnoj su potrazi za sposobnim i talentiranim pojedincima, koji bi još dodatno obogatili njihove razvojne timove svojim znanjima i vještinama.

No usprkos takvoj potražnji, obrazovanje potrebno za rad u ovoj industriji donedavno se istinski moglo steći tek na nekoliko stranih fakulteta. Zahvaljujući prvom edukacijskom centru za izradu računalnih igara 'Machina Akademija', ovo više nije slučaj. Nudeći širok izbor edukacijskih tečajeva, od programiranja do digitalnog crtanja, ova obrazovna institucija postala je važan faktor u razvoju domaće gaming kulture.

No, koji je prvi korak u pristupanju domaćoj industriji video igara? Vjerojatno najbolji izbor je ‘Game Dev Career Day’, event u organizaciji 'Machina Akademije' i centra HUB385, koji je zamišljen kao mjesto informiranja, prezentiranja te povezivanja zainteresirane javnosti sa domaćom scenom razvoja video igara.

Uz navedene, ‘Game Dev Career Dayu’ pridružit će se i predstavnici nekih od najuspešnijih domaćih studija, uključujući ‘Little Green Men’ (LGM), tvorce globalno poznate igre ‘Starpoint Gemini’, te osječki ‘Void Main Studio’. U planu je i priključivanje nekih drugih tvrtki, kako iz Hrvatske, tako i iz regije.

Sudjelovanje na eventu su tako potvrdili i Nanobit, Cateia Games, Iron Ward, Void Main Studio i Little Green Man.

Svi koji dođu na event, imat će priliku za kvalitetnu razmjenu ideja i konstruktivan networking u ugodnoj atmosferi. Razgovarat će se i o važnosti računalne industrije u Hrvatskoj, te predstavljati nadolazeće projekte.

Game Dev Career Day prvi je takav događaj u Hrvatskoj, a održat će se u prostorima zagrebačkog HUB385, u subotu, 28. listopada od 10 do 16 sati. Kako biste prisustvovali ovom događaju potrebno je registrirati se putem Entrio servisa.

Za one koji nisu upoznati Centar HUB385 nalazi se u Petračićevoj 4, u blizini Doma sportova.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Najbrže rastuća ‘industrija’ sa par firmica

New Report

Close