Infobip ušao na novo tržište, njegova mreža sad ima globalno više od 3500 zaposlenih

Autor: Darko Bičak , 19. srpanj 2022. u 10:23
Ivan Ostojić, član Uprave za razvoj poslovanja Infobipa/S. Šimunović/PIXSELL

Tvrtka će u Izraelu korisnicima ponuditi pristup vodećoj CPaaS platformi na tržištu i tako im omogućiti da prošire svoju komunikaciju na brojnim kanalima i snažnije se povežu sa svojim kupcima na globalnoj razini.

Hrvatska multinacionalna IT kompanija Infobip uvrstila je Izrael kao novu destinaciju u kojoj djeluju i zapošljavaju te sada njihova globalna poslovna mreža ima više od 3500 zaposlenih diljem svijeta.

Naime, kako su jučer objavili iz samog Infobipa, ova cloud komunikacijska platforma nastavljaj kontinuirani globalni rast.

Početak poslovanja u Izraelu Infobip je najavio vodećim stručnjacima za korisničko iskustvo koji su se okupili u Tel Avivu kako bi raspravljali o nadolazećim trendovima i izazovima u sektoru, a ovim potezom nastavlja sa strategijom globalne prisutnosti – nakon širenja na tržište Estonije u svibnju, sada aktivno zapošljava i u Izraelu.

Pomoć Ilana Mora
Izrael je jedan od tehnoloških lidera svijeta, s više od 3000 visokotehnoloških kompanija. Njih čak 71 izlistano je na NASDAQ-u, što Izrael stavlja na drugo mjesto po broju tvrtki na toj američkoj burzi, iza SAD-a.

Tvrtka će u Izraelu korisnicima ponuditi pristup vodećoj CPaaS platformi na tržištu i tako im omogućiti da prošire svoju komunikaciju na brojnim kanalima i snažnije se povežu sa svojim kupcima na globalnoj razini.

“Izrael je značajno strateško tržište za Infobip zahvaljujući vodećem svjetskom startup ekosustavu koji broji više od 6000 startupa i 80-ak jednoroga. U našem širenju na ovo novo tržište od iznimne je važnosti bila podrška izraelskog veleposlanika Ilana Mora kojem zahvaljujemo na velikoj pomoći.

71

izraelska kompanija visoke tehnologije izlistana je na NASDAQ-u, što svrstava zemlju na 2. mjesto po broju tvrtki na toj burzi

Brojne izraelske SaaS i cybersecurity platforme premašuju očekivanja i u potrazi su za komunikacijskim partnerom s globalnom perspektivom. S dosegom u više od 200 zemalja svijeta, naša je platforma vodeća na tržištu i može pomoći novim i postojećim klijentima iz Izraela da osnaže veze sa svojim kupcima širom svijeta.”, rekao je Ivan Ostojić, član Uprave za razvoj poslovanja Infobipa. Tvrtke u razvoju sa sjedištem u Izraelu sada se mogu uključiti u Infobipov program Startup Tribe.

Riječ je o programu koji ima za cilj okupiti najinovativnije startupe na svijetu i dati im pristup alatima potrebnima za interakciju s klijentima na više komunikacijskih kanala.

Ostojić

S dosegom u više od 200 zemalja svijeta, naša je platforma vodeća na tržištu i može pomoći klijentima da osnaže veze s kupcima širom svijeta.

“Kroz naš Startup Tribe i široki portfelj skalabilnih mogućnosti, možemo pružiti podršku izraelskim tvrtkama i postati partneri s njima bez obzira na to u kojoj su fazi razvoja. Radujemo se što smo dio njihovog puta, pomažući im u komunikaciji s klijentima na globalnoj razini.”, dodaje Ostojić.

Kontinuirani rast
Ulaganja u izraelski tehnološki sektor kontinuirano rastu, što je rezultiralo i udjelom zaposlenih u visokotehnološkim kompanijama od čak 10 posto. Izrael će biti jedna od više od 70 zemalja u kojoj je Infobip prisutan, a tamo će ponuditi svoja vodeća CPaaS rješenja.

Infobip je proteklog tjedna objavio da je preuzeo poslovno tehnološki portal Netokracija. Cilj tog preuzimanja je, pojašnjavaju, jačanje programerske zajednice kroz stvaranje dodatnih sadržaja za informatičke stručnjake. Prije toga su preuzeli i konferenciju Shift.

Komentirajte prvi

New Report

Close