Iz Hrvatske stiže rješenje koje će skratiti razvoj digitalnih aplikacija za do čak 80%

Autor: Promo , 15. siječanj 2021. u 08:00
FOTO: Promo

Iako su u hrvatskoj IT tvrtki Serengeti još uvijek „zakopčani do grla“ vezano uz novi proizvod, uspjeli smo saznati da će proizvod koji su razvili za vlastite potrebe, a koji postavlja nove standarde razvoja custom programskih rješenja, uskoro ponuditi na tržištu i drugim kompanijama

U današnjem svijetu razvoja u IT i digitalnoj industriji pobjeđuje kombinacija kvalitete i brzine. Globalno gledajući prihodi iz digitalnog svijeta u konstantnom su porastu, mnogi se žele natjecati na tom tržištu, konkurencija je velika i globalna – stoga je brzina stavljanja proizvoda na tržište (time-to-market) jedan od ključnih parametara. A čini se da će upravo iz Hrvatske stići rješenje koje će mnogima ubrzati taj put razvoja proizvoda.
Iako nam nisu u ovoj fazi željeli otkriti puno toga, uspjeli smo dio informacija saznati od direktora i vlasnika tvrtke Serengeti, jedne od naših najvećih developerskih kompanija, Gorana Kalanja:

FOTO: Goran Kalanj

„Tijekom suradnje s našim klijentima, koji su uglavnom lideri u svojim industrijama, gotovo uvijek smo nailazili na iste zahtjeve: trebaju moderno rješenje, trebaju ga brzo, sa što boljim povratom na investiciju, da su neovisni o vendoru i da se poštuju prakse agilnog razvoja. Tako smo uvidjeli da tržištu trebamo ponuditi rješenje koje će obuhvatiti navedene zahtjeve i pri tome još biti prilagođeno njihovim poslovnih zahtjevima.“, izjavio je direktor i vlasnik tvrtke Serengeti Goran Kalanj te dodao: „Razvoj ovakvog rješenja je naš pristup vječnom problemu da pomirimo sve nepomirljive elemente u razvoju softvera. To nije bilo nimalo lako, zahtjeva još puno rada, ali je platforma spremna da bude predstavljena široj javnosti.“

Riječ je o platformi koja predstavlja kompletnu osnovu za brzi razvoj custom aplikacija. Drugim riječima, platforma se temelji na modulima tako da klijenti uzimaju samo one koji im stvarno trebaju.

Iz Serengetija nam otkrivaju i da su ovo rješenje implementirali prvo kod sebe kada im je trebala kompleksna enterprise aplikacija koja će zadovoljiti sve specifičnosti njihovog poslovanja i pri tome biti dovoljno fleksibilna kako bi mogla rasti zajedno s njima, a onda su ga kao tailor made rješenje implementirali kod velikog globalnog igrača. Iako nam nisu htjeli otkriti ime tog klijenta, rekli su kako se radi o jednom od svjetskih lidera u logističkoj industriji koji posluje još od 1990.godine.

Potaknuti uspješnom početnom primjenom ovog proizvoda, nakon 13 godina uspješnog poslovanja koje se temelji na prepoznatljivom Team Extension Modelu i preko tristo projekata odrađenih u različitim industrijama, očito je da će Serengeti tržištu ponuditi hit-proizvod koji će biti sveobuhvatno rješenje koje trenutno nedostaje u development svijetu.

New Report

Close