Isprobajte koristan trik za Gmail: Mnogi za njega još ne znaju

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2021. u 09:53
Foto: Unsplash

Ako ste se ikada pitali može li se na ovakav način poslati poruka, odgovor je potvrdan.

Googleova aplikacija za mail korisnicima omogućava jednostavno dodavanje cijelih poruka kao privitaka, a procedura je jednostavna i intuitivna.

Pronašli ste se u situaciji gdje u Gmailu nekome želite poslati poruku kao privitak, a ne znate kako to napraviti? Prije nego što započnete, vodite računa da poruke možete staviti kao privitke bez njihovog preuzimanja te da će, ako ih dodate poruci, one biti poslane kao datoteka .eml.

Ako veličina poruke nadmaši 25 MB, ona će biti poslana putem Google Drivea, a klikom na poruke otvorit ćete ih u novom prozoru.

Kako poslati poruku u obliku privitka?

Za početak, otvorite Gmail i izaberite poruke koje želite proslijediti. Kliknite na tri točkice i birajte stavku prosljeđivanja u obliku privitka, odnosno Forward as attachment. U polju ‘To’ dodajte primatelje, nakon toga napišite ime poruke te po želji dodajte primatelje u polja CC i BCC, napišite poruku i pritisnite na Send kako biste poruku poslali.

Poruke također možete proslijediti kao privitke tako da na njih samo pritisnete desnim klikom ili povući datoteku u sadržaj poruke.

Kako odgovoriti sa porukom u privitku?

Nakon što otvorite poruku kliknite na Reply i u gornjem desnom kutu poruke kliknite na ikonicu za iskakanje, odnosno kocku sa strelicom. U Inboxu birajte email koji želite priključiti i povucite ga direktno u vašu poruku.

Komentirajte prvi

New Report

Close