Inter-net svoju fiskalnu blagajnu priprema za plaćanje Bitcoinom

Autor: Bernard Ivezić , 08. srpanj 2020. u 22:00
Tvrtka čiji su neki od klijenata Croatia osiguranje, CVH, Croatia osiguranje razvija app za kriptovalute

Inter-net je objavio da će za svoju hardversko-softversku platformu Fiskalna.hr razviti aplikaciju.

Tvrtka Inter-net, jedna od 50 najprofitabilnijih ICT kompanija u Hrvatskoj prema posljednjoj rang ljestvici portala ICT business, svoju će fiskalnu POS blagajnu nadograditi mogućnošću plaćanja kriptovalutama.

Inter-net je objavio da će za svoju hardversko-softversku platformu Fiskalna.hr razviti aplikaciju preko koje će korisnicima ispočetka omogućiti plaćanje Bitcoinom, Etherom, Ripplem, EOS-om i Stellarom.

Miro Crnković, predsjednik Uprave Inter-neta kaže da je potražnja za takvim načinom plaćanja u porastu na globalnoj razini.

“Velik broj naših korisnika povezan je s turizmom pa smo im ovime željeli omogućiti primanje uplata stranih klijenata koji koriste taj oblik plaćanja, a naš cilj je steći iskustvo i spremni dočekati vrijeme kad će plaćanje kriptovalutama biti jedan od standardnih načina plaćanja roba i usluga”, kaže Crnković.

Prema ljestvici ICT Businessa za 2019., tvrtka Inter-net nije među 100 najvećih ICT kompanija po prihodima, ali je 48. po profitabilnosti.

U 2018. imala je neto dobit od 6,96 mil. kn na prihod od 29,64 milijuna. Prema Fini, tvrtka je lani imala prihod od 31,28 mil. kn, neto dobit od 3,31 milijun i 62 zaposlena.

Među najvećim klijentima su joj Centar za vozila Hrvatske te osiguravatelji među kojima Allianz, Generali, Croatia osiguranje te Auto Zubak.

Komentirajte prvi

New Report

Close