Inteligentno upravljanje prometom nikad nije bilo jednostavnije i brže

Autor: PD VL native tim , 24. rujan 2023. u 22:01
Inovacije su ključne za rješavanje stalno rastućih izazova zagušenja, zagađenja i sigurnosti na cestama, Foto: Ivan Ratka

Osim što su pametna, brza i jednostavna, prometna rješenja LED elektronike također osiguravaju i put prema sigurnijem i učinkovitijem prometu.

Pametna rješenja u prometu nude brojne prednosti koje značajno utječu na učinkovitost, sigurnost i održivost prometnih sustava. Takve su inovacije ključne za rješavanje stalno rastućih izazova zagušenja, zagađenja i sigurnosti na cestama. Pametni sustavi upravljanja prometom koriste podatke u stvarnom vremenu i prediktivnu analitiku za optimizaciju protoka prometa što smanjuje gužve, skraćuje vrijeme putovanja i smanjuje potrošnju goriva, što pogoduje i putnicima i okolišu. Kako urbano stanovništvo nastavlja rasti, pametna prometna rješenja ključna su za budućnost naših gradova jer im omogućuju da se prilagode promjenjivim prometnim trendovima i novim tehnologijama, osiguravajući dugoročnu održivost.

S nizom vrhunskih proizvoda kao što su PrecisionX, PrecisionWall, PrecisionLeap i iznimna PrecisionLux linija LED svjetiljki, LED elektronika nametnula se kao naš vodeći igrač na području inteligentnog upravljanja prometom. Spajajući tehnologiju, znanje, iskustvo i strast, LED elektronika je pravi svjetionik inteligentnih prometnih inovacija koje značajno doprinose sigurnosti. Prepoznajući ključnu ulogu koju pametna prometna rješenja igraju u osiguravanju dobrobiti i vozača i pješaka, LED elektronika* nudi nekoliko inovativnih rješenja.

PrecisionX – vrhunsko rješenje

PrecisionX SCADA je vodeći proizvod tvrtke LED elektronike, dizajnirana s primarnim fokusom na poboljšanje prometne sigurnosti. Ovo softversko rješenje omogućava inteligentno upravljanje prometom, a namijenjen je operaterima i osoblju Centra za održavanje i kontrolu prometa (COKP). Aplikacija omogućava korisnicima da na jednostavan način nadziru i upravljaju prometom te u isto vrijeme osiguravaju kvalitetu prometa i sigurnost svih sudionika. Aplikacija je izrađena tako da je potpuno prilagođena krajnjem korisniku te je njeno korištenje krajnje intuitivno. Svi podaci s uređaja na prometnicama procesiraju se i integriraju u aplikaciji te omogućuju korisnicima da poduzimaju pravovremene i odgovarajuće akcije.

Korisničko sučelje PrecisionX-a omogućava korisniku detaljan prikaz cijelog sustava i relevantnih informacija, Foto: PD

Glavne funkcionalnosti PrecisionX korisničkog sučelja su organiziran prikaz uređaja i objekata (korisničko sučelje slojevitom strukturom uređaja i objekata omogućava korisniku da ima detaljan prikaz cijelog sustava i relevantnih informacija, ali i mogućnost detaljnog prikaza pojedinog podsustava), pregled događaja (sustav je kreiran na način da prati i bilježi sve događaje vezane uz opremu sustava te omogućava korisniku pregled detaljnog izvještaja tih događaja), upravljanje alarmnim sustavom (korisniku je omogućeno da upravlja svim alarmima prema potrebama i zahtjevima), upravljanje prometnim znakovima (sustav omogućava korisniku da upravlja i prometnim znakovima prema zahtjevima i potrebama), upravljanje rasvjetom i ventilacijom (korisnik može regulirati rasvjetu i ventilaciju ukoliko je to potrebno).

Sučelje omogućava korisniku detaljnu vizualizaciju nadzirane prometnice čime korisnik ima pregled cjelokupne opreme koja se nalazi na toj prometnici. Pojedinom uređaju može se pristupiti klikom miša, pri čemu se otvara prozor s nekoliko kartica koji nudi detalje o uređaju te mogućnosti upravljanja uređajem. Alarmi u sustavu omogućavaju neprekidan nadzor prometnice. Kada neki događaj uzrokuje pojavu alarma, korisniku se pozornost skreće raznim vizualnim i zvučnim signalizacijama.

Na taj način koristeći PrecisionX SCADA aplikaciju možete imati potpunu kontrolu nad dionicom.

PrecisionWall platforma jedinstveno je softversko rješenje za nadzor i upravljanje ključnim segmentima modernih ITS sustava koje omogućava prikupljanje, obradu i prezentaciju svih relevantnih podataka na jednom centralnom mjestu smještenom u centru za nadzor i upravljanje prometom.

Napredno softversko rješenje

PrecisionX SCADA omogućava inteligentno upravljanje prometom, a namijenjen je operaterima i osoblju Centra za održavanje i kontrolu prometa (COKP)

PrecisionLeap IoT platforma jedinstveno je softversko rješenje za nadzor i upravljanje ekosustavom pametnog grada, omogućujući svim IoT uređajima jednog grada da se povežu na jedno centralno mjesto. Kroz automatski modul rada platforma nudi i ugrađene sigurnosne algoritme za unaprijed poznate situacije u prometu poput zastoja, vremenskih neprilika ili prometnih nezgoda.

PrecisionX na djelu

Pristupne ceste Pelješkom mostu: PrecisionX SCADA integrirana je u COKP Zaradeže te upravlja prometnom signalizacijom u tunelima Polakovica i Supava.

Neki od strateških infrastrukturnih projekata na kojima je LED elektronika izvodila i trenutno izvodi radove su:

• Opremanje pristupnih cesta mostu Pelješac

• Radovi opremanja dijela obilaznice Omiša, dionica DC70 – most Cetina – Omiš – istok

• Izgradnja dionice DC403, od čvora Škurinje do luke Rijeka”

• Izgradnja i ugradnja cestovne opreme i komunalnih usluga za opremanje dionice autoceste na Koridoru Vc A5: most Halasica – Beli Manastir

PrecisionLux – simbol kvalitete i inovativnosti

PrecisionLux izvanredna je linija LED svjetiljki posebno dizajniranih za javnu rasvjetu. Jedina je linija u Hrvatskoj koja nosi prestižni znak Hrvatska kvaliteta koji simbolizira izvrsnost, pouzdanost i pridržavanje najviših standarda kvalitete i sigurnosti.

Sadržaj omogućila LED elektronika

Organizator
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close