Infinum u RH doveo APX, koji je odmah našao prvu ‘metu’

Autor: Lucija Špiljak , 17. listopad 2021. u 22:00
Mor Elni iz njemačkoga VC fonda za startupe u najranijoj fazi. Uložili su u tvrtku Zoyya/PD

APX je investitor rizičnog kapitala u inicijalnoj fazi.

Nakon otvorenja ureda u Podgorici i najave rasta poslovanja od 25%, domaća IT kompanija Infinum nastavlja stvarati nove prilike u regiji. U suradnji s Porsche Venturesom u Zagreb su doveli startup investitora APX, specijaliziranog za ulaganja u startupe u ranoj fazi razvoja, kako bi skrenuli pažnju investitora na inovacije iz Hrvatske i regije.

APX je investitor rizičnog kapitala u inicijalnoj fazi. Sa sjedištem u Berlinu i uz podršku tvrtki Axel Springer i Porsche, APX podržava i sklapa partnerstva s najambicioznijim startupima iz Europe i šire u pre-seed fazi, često kao njihov prvi ulagač. Od 2018. APX je uložio u više od 100 startupa u 20-ak industrija i zemalja, s više od 100 suinvestitora.

“Naš fokus u APX-u je ulaganje u najperspektivnije startupe i osnivače u ranoj fazi, bez obzira na to gdje se nalaze. Kao investicijski fond fokusiran na rano ulaganje, u Hrvatskoj smo prepoznali savršen ekosustav kojem želimo pripadati i dalje ulagati u lokalne kompanije.

Brzo se krećemo i već smo uložili u hrvatsku tvrtku Zoyya. Veselimo se susretu s poduzetnicima, investitorima i drugim akterima ovog ekosustava kako bismo podijelili svoju misiju, mogućnosti ulaganja i kako vam se možemo pridružiti na tom putovanju”, rekla je Mor Eini, Partnerships & Growth Manager u APX-u.

Tvrtku Zoyya Poslovni dnevnik je predstavio ovog travnja, a riječ je o istoimenoj aplikaciji za upravljanje terminima i online naručivanje koju su osmislili Nikola i Jurica Smirčić te njihova sestra Ivana Zuber, svo troje IT stručnjaci.

U Porsche Digital Croatia vjeruju da talent, znanje i stručnost koji postoje u Hrvatskoj i regiji u posljednje vrijeme privlače sve veću pažnju stranih investitora, a oni će kao tvrtka, kažu, nastaviti pomagati kod otvaranja tržišta stranim investicijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close