Infinum širi poslovanje, preuzeli makedonsku tvrtku

Autor: Lucija Špiljak , 01. prosinac 2021. u 09:36

Kažu da će intenzivno ulagati u novu podružnicu u Makedoniji te da kroz sljedeće tri godine tamošnji tim planiraju proširiti na oko 100 zaposlenika.

Infinum, vodeća domaća tvrtka za razvoj digitalnih proizvoda, širi poslovanje na Makedoniju, gdje su potpisali ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development.

Iz Infinuma kažu da će intenzivno ulagati u novu podružnicu u Makedoniji te da kroz sljedeće tri godine tamošnji tim planiraju proširiti na oko 100 zaposlenika.

Ova je akvizicija dio provedbe njihova strateškog plana globalne ekspanzije. U posljednjih šest mjeseci otvorili su urede na tri nova tržišta, tako da sada posluju na šest lokacija diljem Europe i Amerike, gdje aktivno traže 100-injak kolegica i kolega za popunjavanje 40-ak različitih radnih mjesta.

“U posljednje vrijeme možemo vidjeti da se hrvatske tehnološke tvrtke prodaju. Mi smo krenuli u drugom smjeru – radit ćemo na daljnjem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili kroz samostalno otvaranje ureda i organski rast, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma”, izjavio je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma.

Jačanje prisutnosti u regiji

Osim širenja prema zapadu, Infinum je akvizicijom makedonske tvrtke potvrdio da želi ojačati prisutnost i u regiji. Za razvoj Infinuma na makedonskom tržištu bit će zadužen Gjorgi Kosev, osnivač 3P Developmenta koji preuzima ulogu izvršnog direktora za Makedoniju.

Kosev iza sebe ima gotovo 15 godina međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. Prije nego što je osnovao 3P živio je nekoliko godina u Pragu i New Yorku, te između ostalog, radio za Oracle i Seavus.

“Veza s Infinumom bila je kao ljubav na prvi pogled. Od prvog dana bio sam impresioniran načinom organizacije, odnosom prema zaposlenicima i klijentima. Jako sam sretan što je Infinum uočio sinergiju između obje tvrtke i što 3P postaje dio tima”, rekao je Kosev.

Nove mogućnosti zapošljavanja u Makedoniji

Ovom transakcijom Infinum kolektivu od 350 zaposlenika i suradnika pridodaje 30 novih kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata. Portfelj makedonske agencije uključuje projekte za Virgin Mobile, Novartis, Hilton, Coca-Cola HBC.

“Aktivno tražimo tvrtke komplementarne Infinumu, kako na Zapadu, tako i u regiji. Kod Gjorgija i njegova tima prepoznali smo slično razmišljanje te želju da postanu dio Infinumovih globalnih ambicija. Osim toga u Makedoniju donosimo nove mogućnosti zapošljavanja, zanimljive međunarodne projekte, 16 godina iskustva u razvoju digitalnih proizvoda, te iskustvo u skaliranju biznisa”, dodao je Kapraljević.

3P Development će u sklopu Infinuma nastaviti pružati podršku postojećim klijentima, a kako makedonski ured bude rastao, tamošnji će zaposlenici dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište.

Zbog veličine Infinum grupe transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tada će Infinum i službeno krenuti s radom na novoj regionalnoj lokaciji.

GRUBIŠIĆ & Partneri Korporativne financije angažirani su kao financijski savjetnik Infinuma dok je Odvjetničko društvo Polenak angažirano kao pravni savjetnik.

Infinum su 2005. godine osnovali Tomislav Car i Matej Špoler, tada još studenti FER-a. Tvrtka se danas bavi osmišljavanjem i razvojem digitalnih proizvoda za globalno tržište, surađuje s klijentima iz automobilske industrije, financija, zdravstva, telekomunikacija i drugih sektora, a njihova krajnja rješenja koriste milijuni ljudi. Prošle su godine u suradnji s tvrtkom Porsche Digital osnovali razvojni centar Porsche Digital Croatia sa sjedištem u Zagrebu.

Infinum broji više od 400 stručnih zaposlenika iz više od 15 zemalja, s uredima u Hrvatskoj, Sloveniji, SAD-u, Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji.

Makedonski 3P je studio za razvoj mobilnih i web aplikacija osnovan u Skopju 2011. godine. Tim broji više od 30 IT stručnjaka koji su radili na više od 300 projekata za klijente u telekomunikacijama, farmaceutskoj, osiguravateljskoj i industriji zabave u SAD-u, Europi te na Bliskom istoku.

Komentirajte prvi

New Report

Close