Infinum predstavio novi vizualni identitet, planove za daljnji razvoj i novog CEO-a

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2022. u 11:45
otografija vodstva kompanije u prilogu (s lijeva na desno): Tanja Bulbuk Jergović, VP of Human Resources, Ivan Đikić, VP of Engineering, Filip Vugec, Chief Delivery Officer, Bojan Bajić, Head of Marketing, Josip Bišćan, Chief Client Officer, Matej Špoler, Chief Talent Officer, Goran Kovačević, VP of Business Development, Damjan Vujaklija, VP of Special Projects, Nikola Kapraljević, Chief Executive Officer

Predstavili su osvježen brend, web stranicu i novu organizacijsku strukturu, planove za daljnje globalno širenje.

Vodeća hrvatska tvrtka za dizajn i razvoj softvera Infinum ulazi u novu fazu poslovanja nakon 17 uspješnih godina, koju obilježava reorganizacijom, novim vizualnim identitetom i planovima za daljnji razvoj, ali i promjenama u meandžmentu kompanije.

“U posljednjih nekoliko godina Infinum se stabilno razvijao i mogli bismo reći da je ‘odrastao’. Htjeli smo da i brend odražava taj razvoj te fokus na globalno tržište. Novi kanali i načini komuniciranja predstavljaju odvažniji karakter Infinuma te su nas pripremili za nove izazove. Kvaliteta usluge nam je na prvom mjestu te, kao i dosad, nastavljamo postavljati visoke kriterije u industriji“, rekao je Nikola Kapraljević, koji u novoj organizaciji preuzima funkciju CEO-a.

Kapraljević je u Infinum došao kao četvrti zaposlenik, kroz godine je postao jedan od suvlasnika kompanije i COO, a na mjestu CEO-a zamijenit će Tomislava Cara, suosnivača Infinuma, koji postaje Chairman.

Nikola Kapraljević / Foto: PD

Car će se fokusirati na Infinum Ventures

Matej Špoler, koji je s Carom osnovao Infinum, postaje Chief Talent Officer, dok će Josip Bišćan zamijeniti Kapraljevića u dijelu dosadašnjih odgovornosti kao Chief Client Officer. Drugi dio preuzet će Filip Vugec koji dolazi na mjesto Chief Delivery Officera.

“Novi menadžment kompanije, zajedno s novim identitetom i webom, obilježava novu eru, a usklađena je s idejom da Infinum postane jedna od najboljih agencija na svijetu. Trend je da se agencije prodaju većima, ali nama to nije bio plan. Od Infinuma želimo napraviti jedinstvenu globalnu kompaniju koja neće imati konkurenciju na ovim prostorima“, rekao je Tomislav Car.

Kao CEO Productivea, SaaS kompanije koja je nastala iz Infinuma, Car nastavlja razvijati proizvod koji drugim kompanijama pomaže da prate poslovanje i profitabilnost te radi na širenju te kompanije na globalnom tržištu.

U Infinumu nastavlja sudjelovati u savjetodavnoj ulozi, a primarni fokus imat će na strateškim inicijativama i investicijama kroz Infinum Ventures.

Rast, zapošljavanja i nove strateške akvizicije

Osnovan 2005. u Karlovcu, Infinum je danas stabilna kompanija sa šest ureda u SAD-u i Europi koju čini tim od više od 350 ljudi. Na razvoju inovativnih i kompleksnih proizvoda redovno surađuju s globalno poznatim tvrtkama poput Disneya, Philipsa, Porschea i KPMG-a

Prošlu je godinu Infinum završio s prihodom od 150 milijuna kuna, te bilježi rast od 30 posto u odnosu na 2020., više od očekivanog. Taj prihod ne uključuje prihode sestrinskih kompanija Productive i Porsche Digital Croatia.

Također, 2021. bila je godina najvećeg širenja pa su tako otvorili urede u Velikoj Britaniji, Crnoj Gori i Makedoniji kroz akviziciju. Ove godine plan je ostvariti rast od još 25 posto, zaposliti još stotinjak ljudi te nastaviti sa strateškim akvizicijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close