Uspješna hrvatska IT tvrtka otvorila ured u Amsterdamu. To im je sedmi po redu

Autor: Josipa Ban , 06. veljača 2023. u 07:00
Martijn Spek, voditelj ureda u Amsterdamu i Goran Kovačević/PD

Nizozemska je šesto tržište i sedmi ured koji je zagrebačka IT kompanija otvorila.

Infinum je otvorio ured u Amsterdamu. Ukupno je to sedmi ured u šest država kompanije koja se bavi dizajnom i razvojem softvera.

Dio je ovo njihove strategije približavanja kupcima, a koja se ogleda u otvaranju ureda na strateškim lokacijama, objašnjavaju iz Infinuma.

Otvoriti ured u Nizozemskoj, odnosno u Amsterdamu, odlučili su se jer se ova zemlja Beneluksa smatra jednim od najjačih europskih tehnoloških centara.

U top tri tržišta
”Nizozemska se nalazi u top tri digitalizirane države u EU prema procjeni Europske komisije za 2022. godinu. Kompanije koje tamo posluju imaju visoku razinu digitalne pismenosti i prepoznaju vrijednost digitalnih proizvoda za razvoj poslovanja neovisno o tipu djelatnosti”, objašnjava Goran Kovačević, potpredsjednik za poslovni razvoj Infinuma.

Dodaje pritom i da u Nizozemskoj ne kreću od nule jer tamo imaju klijente s kojima već dugo surađuju, poput Philipsa i Signifyja. Napominje i da se niti na jednom tržištu ne ograničavaju na pojedine sektore.

Za poslovne će uspjehe u Amsterdamu biti zadužen Martijn Spek, iskusni menadžer s više od 20 godina iskustva u tehnološkoj industriji. Na tu poziciju dolazi iz IT kompanije DevOn gdje je tri godine radio kao komercijalni direktor.

Kovačević

Na nizozemskom tržištu važno je provoditi riječi u djela, odnosno uvijek isporučiti ono što obećate.

”Infinum je osnovan prije 18 godina, ovo je sedma lokacija kompanije, ali na lokalnom tržištu započinjemo nešto novo. Prema mojem iskustvu, na ovom tržištu važno je provoditi riječi u djela, odnosno uvijek isporučiti ono što obećate.

Infinum je pokazao zavidnu kvalitetu rada do sada i nizozemskim klijentima možemo ponuditi dodatnu vrijednost”, ističe Spek koji ima vrlo odgovornu ulogu jer je zadužen za pozicioniranje Infinuma na nizozemskom tržištu.

Upravo su tržišta Zapadne Europe njihov glavni fokus. U njih se, ističe Kovačević, ubraja Nizozemska te Njemačka i Austrija. “Prošle godine se tim tržištima pridružio i UK gdje smo ostvarili vrlo dobre rezultate i nastavljamo u tom smjeru.

Tu je naravno i SAD, koji održava stabilnosti i kontinuirani rast”, navodi potpredsjednik za poslovni razvoj Infinuma. Prije ovog u Amsterdamu, posljednji ured koji je zagrebačka IT kompanija otvorila je onaj u Londonu, i to krajem 2021. Kovačević podsjeća da su ga otvorili zbog povećanja opsega posla na tom tržištu.

”Htjeli smo biti na raspolaganju postojećim klijentima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Klijentima puno znači taj kontakt uživo, kada o poslu mogu pričati uz kavu ili ručak, a ne preko Zooma. Otvorenje je svakako rezultiralo i novim klijentima te je doprinijelo rastu na tom tržištu.

Motivacija za otvaranje ureda u Amsterdamu je djelomično došla i zbog uspješnih rezultata koje smo ostvarili u Londonu. Sličan setup želimo ostvariti i u Amsterdamu. Važno je da na tim tržištima imamo iskusne ljude koji imaju dobru poslovnu mrežu koju su gradili godinama, a sada u tim odnosima imaju priliku predstavljati Infinum”, ističe.

Tim premašio 400 ljudi
Otvaranje se tog ureda posve sigurno odrazilo na prošlogodišnje poslovne rezultate jer su prihodi Infinuma bili 24 posto viši nego 2021. te su ostvarili konsolidirane prihode od 23 milijuna eura. Broj je zaposlenih i vanjskih suradnika istovremeno prešao 400 ljudi.

Novi bi ured, uz one u Zagrebu, Ljubljani, Skopju, Podgorici, New Yorku i Londonu, trebao doprinijeti ambicijama IT kompanije da ove godine ostvari organski rast od 20 posto. Kovačević navodi da će poseban fokus biti na širenju, a otvaranje je ureda u Amsterdamu važan dio te strategije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close