Industrija izrade fotografija prolazi novu ‘mladost’

Autor: Sergej Novosel Vučković , 24. travanj 2022. u 10:26
Igor Roth i Josipa Sorić/CEWE

Najveća europska foto kompanija Cewe, s poslovanjem u 21 državi, među kojima je i Hrvatska, bilježi posljednjih godina izniman rast.

Najveća europska foto kompanija Cewe, s poslovanjem u 21 državi, među kojima je i Hrvatska, bilježi posljednjih godina izniman rast.

Ovih dana objavila je da je lani iz njenih 14 proizvodnih pogona izašlo više od 2,5 milijarde fotografija dimenzija 10×15 centimetara na foto papiru, za koji smo već mislili da su ga ‘pojeli’ digitalni virtualni formati. Kao da industrija izrade fotografija sad dobiva novi zamah, i to upravo zahvaljujući onome što joj je naoko presudilo – novoj tehnologiji.

”Napravili smo puni krug. Od vremena kad je svaka obitelj redovno izrađivala fotografije preko vjerovanja da, zbog napredne tehnologije, neće više biti potrebe za tim pa natrag do dobre stare izrađene fotografije.

Uspomene u toj formi su svojevrsno nasljeđe neprocjenjive emotivne vrijednosti. Mi radimo na usavršavanju korisničkog iskustva kroz inovacije u proizvodima i kanalima naručivanja, sve za brže, jednostavnije i povoljno naručivanje fotoproizvoda.

Mobilna aplikacija, fotoprogram i web stranica omogućavaju korisnicima da bilo kako i kad pošalju svoje digitalne fotografije u izradu s raznim mogućnostima dostave”, kaže Igor Roth, regionalni direktor Cewea.

Rastućem trendu za fizičke fotke pridonio je i ubrzani razvoj pametnih telefona tj. kamera na njima. Josipa Sorić, voditeljica digitalnog marketinga hrvatske podružnice Cewea otkriva gdje je veliki fokus:

”Društvene mreže su utjecale na povećanu popularnost fotografije pa su i jedan od kanala s najvećim interesom korisnika za izrađene fotografije. Svi u džepu imamo pametne telefone s jako dobrim kamerama i puno slika lijepih prizora i dragih ljudi koje želimo sačuvati, a nema jednostavnijeg i ljepšeg načina od izrađene fotografije”, poručuje Sorić.

Cewe ima oko 4000 zaposlenika. Prema podacima za 2020., kroz 20.000 prodajnih mjesta po Europi Cewe je isporučio 2,4 milijarde fotografija u 6,52 milijuna primjeraka fotoknjige i foto poklona, ostvarivši promet od 727,3 mil. eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close