Indijci kupili hrvatsku softversku tvrtku IN2trace

Autor: Poslovni dnevnik , 27. travanj 2017. u 22:00
Čelnici indijske i hrvatskih tvrtki na potpisivanju ugovora o preuzimanju

ACG Inspection Systems će zbog globalne prisutnosti lakše doprijeti do velikih igrača u farmaceutskoj industriji i ponuditi im cjelovita rješenja za serijalizaciju nastala u Zagrebu.

Samo dva dana nakon što je najveća hrvatska softrverska grupacija kompanija IN2 preuzela zagrebački Pradus, iz kompanije je stigla još veća vijest. Indijski ACG Inspection Systems kupio je njihovu tvrtku IN2trace specijaliziranu za razvoj softverskih rješenja u području serijalizacije. Indijci tako sada polažu prava na imovinu i intelektualno vlasništvo tvrtke upravo području softvera za serijalizaciju u farmaceutskoj industriji, dok IN2 grupi ostaje zadržava pravo na intelektualno vlasništvo nad softverom u drugim područjima, pojasnili su iz grupacije kojoj je na čelu Ante Mandić.  

"Zahvaljujući globalnoj prisutnosti, indijska tvrtka će lakše doprijeti do velikih korisnika u globalnoj farmaceutskoj industriji i ponuditi im cjelovita rješenja za serijalizaciju koja smo razvili u okviru IN2 grupe", rekao je Krešimir Đuračić, direktor IN2tracea.

Dodaje se da IN2 grupa budućnost u području serijalizacije i sljedivosti vidi u ponudi rješenja za industriju hrane i pića, duhansku industriju, elektrotehničku industriju, industriju automobilskih dijelova i druge. Tim rješenjima, kažu, serijalizacija štiti originalne proizvode od kopija, olakšava procedure poput opoziva proizvoda, preko mobilnih aplikacija poboljšava marketing i komunikaciju s kupcima te jača snagu brand. "Akvizicija IN2Tracea je još jedan važan korak ka konsolidaciji naše globalne prisutnosti u track&trace području. Vidimo ju kao ključni pokretač prihvaćanja napredne tehnologije serijalizacije od strane farmaceutskih proizvođača", komentirao je  Ettore Cucchetti, predsjednik Uprave tvrtke ACG Inspection Systems. 

Komentirajte prvi

New Report

Close