IBM donio konačnu odluku: U Hrvatskoj otvaraju tehnički centar i zapošljavaju 500 osoba

Autor: Bernard Ivezić , 20. srpanj 2016. u 08:44
Foto: DPA/Pixsell

Plan zaposliti u nekoliko godina 500 mladih, a direktor IBM-a zahvalio na podršci i premijeru Oreškoviću i bivšem premijeru Milanoviću.

Na proljeće 2017. godine IBM će u Hrvatskoj otvoriti Client Innovation Centar u kojem planira zaposliti 500 ljudi. Zapošljavanje će ići u fazama, kako tvrdi poslovni direktor IBM-a Hrvatska Damir Zec, te će punu zaposlenost centar imati kroz nekoliko godina.

Zec, koji je investiciju predstavio u društvu premijera Tihomira Orešković, nije komentirao financijsku vrijednost investicije.

"IBM je u Hrvatskoj prisutan već više od 20 godina i odluku da proširimo poslovanje upravo ovdje, i to kroz novi centar koji će zadovoljavati potrebe korisnika diljem svijeta, donijeli smo uzevši u obzir lokaciju, poslovno okruženje i tržište rada", kaže Zec.

Navodi da je posebno zadovoljan što su Vlada premijera Oreškovića kao i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović pružili punu podršku investiciji. No, dodao je i da je ona ostvarena kao nastavak plana koji je IBM zacrtao prije tri godine, te kao nastavak dobre suradnje s Hrvatskom.

"Točno je da je ova investicija nastavak je i suradnje s bivšom Vladom premijera Milanovića koja je u SAD-u s nekoliko velikih američkih kompanija dogovarala potencijalnu suradnju i tada je IBM s Hrvatskom potpisao poseban sporazum", kaže Zec.

Premijer Tihomir Orešković istaknuo je da IBM-ova investicija ključna za hrvatsku ekonomiju. Naveo je da daje priliku mladim visoko-obrazovanim ljudima da dođu do posla.

"Stvaranje visoko-kvalitetnih IT poslova prioritet je naše ekonomije, a usto važno je da drugim investitorima možemo pokazati da je jedan IBM ovdje odlučio investirati", naglašava Orešković.

I Zec i Orešković navode da IBM pri realizaciji investicije neće koristiti ništa izvan onoga što nudi postojeća zakonska regulativa za poticanje investicija.

"Nikakve dodatne pogodnosti IBM nije dobio", zaključuje Zec iz IBM-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close