I softverski prvak u Rusiji ostvario zgoditak i veliko svjetsko priznanje

Autor: Bernard Ivezić , 28. lipanj 2018. u 22:00
Infobip je najveća hrvatska softverska tvrtka, Foto: Duško Marušić / Pixsell

Infobip u suradnji s ruskim pandanom Facebooka VKontakte-om.

Dok reprezentacija u Rusiji niže pobjede na Svjetskom nogometnom prvenstvu, dotle je najveća hrvatska softverska tvrtka, pulski Infobip, tamo ostvarila svoj novi veliki poslovni zgoditak. Infobip je ugovorio suradnju s ruskim pandanom Facebooka, tvrtkom VKontakte, koja ima više od 460 milijuna krajnjih korisnika.

Silvio Kutić, suosnivač i direktor Infobipa kaže da ovaj posao otvara veliki potencijal ne samo Infobipu već i novom ruskom partneru.

“S više od 97 milijuna aktivnih korisnika mjesečno i prometom od preko šest milijardi poruka dnevno ovo je velika prilika za biznise koji posluju na području Zajednice neovisnih država, jer im omogućuje da svoju omnichannel komunikaciju s korisnicima prošire kroz novi kanal Vkontakte”, kaže Kutić.

Društvena mreža VKontakte je, naime, preko Infobipove platforme omogućila biznisima da izravno kontaktiraju njegove korisnike. Dakako, ako to žele. Tako mogu primati informacije s potvrdama online narudžbi, s informacijama o podizanju zamjenskih kreditnih kartica, potvrdama o kupnji kino karata i drugim sličnim informacijama.

Igor Makarov, tehnički direktor za SMS usluge Mail.Ru grupe, koja je 100 postotni vlasnik mreže VKontakte, kaže da će kroz suradnju s Infobipom svi njihovi poslovni partneri imati veće mogućnosti komunikacije sa svojim korisnicima. “Naša je misija da povežemo ljude, usluge i kompanije kroz praktične i pozitivne komunikacijske alate, a tako pomažemo u stvaranju ekosistema u kojem brendovi na jasan način i pravovremeno mogu komunicirati sa svojim korisnicima”, kaže Makarov.

Paralelno sa zgoditkom u Rusiji, Infobip je dobio i priznanje na svjetskom nivou. Britanska tvrtka Roaming Consulting, koja radi ROCCO Report, objavila je da je Infobip, prema njihovom globalnom istraživanju, najbolji A2P pružatelj usluga na svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close