I oni s tri godine srednje mogu biti web dizajneri

Autor: Ivan Tominac , 04. veljača 2020. u 22:00
Polaznici će se obrazovati u pet programa/FOTOLIA

Program je u Vukovaru, Rijeci i Sisku, za nezaposlene do 34 godine, odrasle bez kvalifikacija i sve s nižim razinama kvalifikacija.

Biti aktivan stvaratelj znači i ovladati tehničkim vještinama, a one postaju ulaznica za tržište rada. Kako bi pospješili ulazak na tržište onih koji su u ovim tržišnim uvjetima ugroženi, Pučko otvoreno učilište Algebra u veljači nastavlja s projektom IT obrazovanje za sigurnije sutra. 

Ukupno za 150 ljudi
Sudjelovati mogu nezaposlene osobe starije od 34 godine, odrasli između 15 i 34 godine bez kvalifikacija te svi s nižim razinama kvalifikacija. Cilj projekta je povećati broj odraslih u obrazovanju izvan inicijalnog obrazovanja, a iz Algebre navode da je riječ o jedinstvenoj prilici besplatnog stjecanja dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva, kojom pojedinci mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja.

 

Bašić

Polaznici, čak i ako su zaposleni mogu dobiti besplatnu edukaciju u okviru projekta.

"Kad smo 2017. godine aplicirali na poziv, ideja je bila omogućiti nezaposlenima, kao primarnoj ciljnoj skupini ovog projekta, besplatno pohađanje nekih od najatraktivnijih edukacija. Stanje tržišta rada je danas bitno drugačije pa je naš fokus i na osobama s najvišom završenom trogodišnjom srednjom školom koji čak i ako su zaposleni mogu dobiti besplatnu edukaciju u okviru projekta", rekla je Martina Bašić, rukovoditeljica odjela za prijavu i provedbu EU projekata u Algebri. 

'Nova pismenost'
Projekt je počeo još 2018., a namjera mu je povećati ključne kompetencije nove pismenosti i smanjiti nezaposlenost jačanjem upošljivosti i mobilnosti polaznika. U veljači i ožujku polaznici će se obrazovati u pet programa. Zahvaljujući Algebrinom projektu, više od 150 ljudi ima priliku obrazovati se besplatno u web dizajnu, mrežnoj administraciji, programiranju, te svladati osnovna znanja iz informatike u sklopu ECDL edukacije i edukacije za računalnog operatera.

Programi će se provoditi u Vukovaru, Rijeci i Sisku, a u online obliku edukaciji se može pristupiti iz bilo kojeg mjesta Hrvatske. Projekt je vrijedan 1.332.994 kuna i u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se do veljače iduće godine. "Glavni je rezultat projekta provedba ukupno 17 grupa i osigurana edukacija za više od 200 osoba", zaključila je Bašić.

Komentirajte prvi

New Report

Close