HT započeo testiranja 5G mreže u komercijonalne svrhe

Autor: Objava za medije , 01. ožujak 2021. u 12:39
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Testiranjem obuhvaćeni korisnici o tome će biti obaviješteni i neće imati nikakvih dodatnih troškova, a moći će koristiti pogodnosti još brže 5G mreže.

Hrvatski Telekom danas je prvi započeo s uključivanjem komercijalnih korisnika u testiranja na 3,5 GHz frekvencijskom pojasu koji će omogućiti nove mogućnosti 5G mobilne mreže s dva do tri puta većim brzinama i veće mogućnosti upotrebe u brojnim sektorima, brojne inovacije te razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.

Testiranja se zasad provode u ograničenom opsegu na dijelu komercijalnih korisnika u Zagrebu, a uskoro i u Osijeku.

Na današnjim testiranjima na 3,5 GHz mreži Hrvatskog Telekoma u Zagrebu izmjerene su gigabitne brzine.

Testiranjem obuhvaćeni korisnici o tome će biti obaviješteni i neće imati nikakvih dodatnih troškova, a moći će koristiti pogodnosti još brže 5G mreže.

Komercijalni rad 5G mreže na 3,5 GHz spektru počet će nakon zaključenja javne dražbe spektra za frekvencijske pojaseve 700 MHz, 3,5 GHz i 26 GHz koja je predviđena u prvoj polovini 2021. godine.

Hrvatski Telekom je krajem 2020. godine na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) uveo prvu komercijalnu 5G mrežu u Hrvatskoj i njome je trenutno pokriveno 17 gradova i više od 1,2 milijuna stanovnika, a u 2021. godini nastavljamo s rastom pokrivenosti i uvođenjem još većih brzina.

Komentirajte prvi

New Report

Close