Hrvatsko rješenje proglašeno najboljim na svijetu

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2019. u 09:25
Foto: Getty Images

Za titulu najboljeg biralo se između tehničkih rješenja iz više od 130 zemalja svijeta.

Hrvatski softver za kontrolu leta, Vibe solution, najbolje je tehničko rješenje u svijetu, odlučio je tako stručni žiri IFATCA-e, međunarodnog udruženja kontrole leta. Priznanje za inovaciju, predstavnici Vibea i Hrvatske kontrole zračne plovidbe primili su prvoga dana svečane konferencije IFATCA58 koja se od 20. do 24. svibnja održava u Kostarici.

Za titulu najboljeg biralo se između tehničkih rješenja iz više od 130 zemalja svijeta, no stručni žiri nagradu je dodijelio hrvatskom multilevel-briefing sustavu koji je jedan od svijetlih primjera suradnje privatnog i javnog sektora.

– Ideja je bila razviti sustav koji će omogućiti jednostavnije i brže kolanje informacija među odjelima u kontroli zračne plovidbe kako bi se odluke mogle donositi pravovremeno, upravo na temelju „in-time“ informacija, ali i kako bi se maksimizirao učinak odjela. Hrvatska kontrola zračne plovidbe pokazala se tu kao izvrstan partner jer je još prije pet godina prepoznala ovu ideju i pomogla nam razviti sustav koji je struka proglasila najboljim na svijetu – istaknuo je Marko Emer, idejni kreator softvera Vibe Solution prilikom primanja nagrade koju mu je u ime IFATCA-e uručio Philippe Domagala, član odbora.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Na svjetskom prvenstvu u Rusiji bilo je 32 momčadi. Tako da…

New Report

Close