Hrvatski i softveraši iz BiH u suradnji

Autor: Bernard Ivezić , 18. ožujak 2019. u 22:00
Čelnica CISexa ostaje Tajana Barančić/Igor Šoban/PIXSELL

Domaće udruženje CISEx potpisalo ugovor s Bit Alijansom.

Hrvatski nezavisni proizvođači softvera CISEx, najveće udruženje softverske industrije u Hrvatskoj, potpisali su ugovor o suradnji s bosansko-hercegovačkom pandan udrugom Bit Alijansom, objavljeno je na godišnjoj skupštini CISEx-a.

Udruga Bit Alijansa okuplja 58 najvećih IT kompanija u Bosni i Hercegovini, a koje zapošljavaju 2800 informatičkih stručnjaka. CISEx u Hrvatskoj, prema analizi objavljenoj sredinom prošle godine, okuplja 226 tvrtki koje zapošljavaju 5.429 stručnjaka, imaju godišnji prihod od 3,3 milijarde kuna i izvoz od 1,2 milijarde kuna.

Izvoz tvrtki članica CISEx-a raste na godišnjoj razini 25 posto, a u 2017. otvorili su 700 novih radnih mjesta. Glavna skupština CISEx-a nije bila izborna, znači predsjedništvo i dalje predvodi Tajana Barančić, koja je pokrenula niz inicijativa prema državi, uključujući i sudjelovanje u Tematskim inovacijskim vijećima.

Na skupštini je istaknuto da je Vlada učinila određeni napredak. Poništila je ICT natječaj 'Najbrži prsto, a Ministarstvo EU fondova nakon toga je za četiri puta povećalo sredstva za taj natječaj. Ujedno, poboljšala je Zakon o poticanju ulaganja.

Komentirajte prvi

New Report

Close