Hrvatska platforma za API osvaja svijet i investitore

Autor: Josipa Ban , 21. prosinac 2022. u 22:00
Treblle vodstvo - Darko Blažević, Vedran Cindrić, Tea Šakić/CRC Robert

Tvrtka osnovana prošle godine primila već drugu investiciju u iznosu od 7 milijuna dolara te joj je vrijednost porasla sa 5 na 35 milijuna dolara.

IT kompanija Treblle, koja je na tržištu tek nešto više od godinu dana, osigurala je novu investicijsku rundu u iznosu od sedam milijuna dolara.

Investiciju predvodi, navode iz Trebllea, američki investicijski fond. Ime fonda, kažu, još ne mogu otkriti. Novac će biti uložen u zapošljavanje novih ljudi te jačanje konkurentnosti na američkom tržištu.

Veliki rast
Prvu investicijsku rundu u iznosu od 1,2 milijuna eura, od investicijske tvrtke Nauta Capital iz Londona, primili su u srpnju prošle godine. S ovom aktualnom, vrijednost mlade kompanije koja je razvila platformu za nadzor i analizu API-a, narasla je s pet na 35 milijuna dolara.

Uskoro tako kreću, najavljuju, u zapošljavanje 20 novih ljudi, što bi značajno trebalo povećati broj zaposlenih kojih je trenutno 12.

Ovo je uistinu respektabilan uspjeh za startup koji su osnivači Darko Blažević i Vedran Cindrić pokrenuli iz osobnih frustracija. U konačnici, kako bi ih riješili, razvili su servis koji programerima omogućava jednostavno i lako razumijevanje i praćenje onoga što se događa na njihovom API-ju, odnosno sučelju za programiranje aplikacija.

API inače omogućava programerima da koriste rad drugih te im tako štedi vrijeme i trud koji je potreban da se napiše složeni program.

Stalna poboljšanja
Treblle pruža podršku za više od 17 programskih jezika i platformi te se može koristiti na bilo kojem postojećem ili novom API servisu”, ističe Vedran Cindrić, direktor Trebllea. No na razvoju svoje platforme ne prestaju raditi te su nedavno predstavili novu inačicu sustava.

O njegovom uspjehu dovoljno govori činjenica da je u samo 16 mjeseci prikupio više od 15 tisuća korisnika iz tisuću različitih tvrtki diljem svijeta. Mjesečno Treblle obradi više od 60 milijuna API poziva.

Prošle su godine ostvarili 1,17 milijuna kuna prihoda, a zaposlenih je bilo pet. Kakvi će rezultati biti ove godine još uvijek ne otkrivaju. Ali sigurno možemo očekivati rast.

Komentirajte prvi

New Report

Close