Hrvatska IT tvrtka u SAD-u predstavila sigurnosni softver

Autor: Poslovni dnevnik , 14. veljača 2024. u 22:00
Mario Vuksan, predsjednik Uprave i suosnivač ReversingLabsa/PD

Riječ je o proizvodu koji prepoznaje ‘malware’ i zloćudni kod prije isporuke softvera i prije puštanja u produkciju.

IT tvrtka ReversingLabs u SAD-u je u utorak predstavila softver Spectra Assure, rješenje za sigurnost lanca nabave softvera.

Riječ je o proizvodu koji prepoznaje ‘malware’ i zloćudni kod prije isporuke softvera i prije puštanja u produkciju, a bez pristupa izvornom kodu i prvom takve vrste u industriji koji složenu analizu izvodi pomoću umjetne inteligencije.

“Naš proizvod popunjava prazninu koja ostaje iza tradicionalnih alata za provjeru sigurnosti aplikacija. Brzo prepoznaje ‘malware’ i zlonamjerni kod, i to u vlastitom, komercijalnom i ‘open source’ softveru”, rekao je Mario Vuksan, predsjednik Uprave i suosnivač ReversingLabsa.

Spectra Assure izgrađen je na svjetskom repozitoriju prijetnji s više od 40 milijardi komada zlonamjernog i ispravnog softvera kao i podataka o napadima.

“Omogućuje proizvođačima softvera i njihovim kupcima da otkriju probleme s usklađenošću te ranjivosti i prijetnje kao što su malware, neovlašteno mijenjanje, curenje tajni, problemi s licencama i drugo, a sve bez potrebe za izvornim kodom,” rekao je Tomislav Peričin, glavni softverski arhitekt i suosnivač ReversingLabsa.

Komentirajte prvi

New Report

Close