Google ukida poznatu aplikaciju za dopisivanje, poznata je i zamjena

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2022. u 11:48
Foto: Unsplash

Tehnološki div je najavio još jednu promjenu koja će, nadamo se, olakšati rad u njihovom okruženju Workspace.

Ako ste korisnik Google Workspacea, uskoro biste trebali ostati bez klasične usluge Hangouts, a na njezino mjesto trebao bi stići Googleov noviji softver – Google Chat. Kompanija je najavila da će Google Chat učiniti osnovnom aplikacijom za dopisivanje već od 22. ožujka, što znači da će svi korisnici biti preusmjereni na Chat kad pokušaju ući u Hangouts putem internetske inačice Gmaila ili pokušaju korisitti aplikaciju Hangouts, piše tportal.

Prijelaz sa Google Hangoutsa na Google Chat najnoviji je korak u Googleovoj neprekidno mijenjanjućoj strategiji razmjene poruka koja, piše Verge, svakim danom postaje sve više zbunjujuća. Najnovija migracija započela je tijekom lipnja 2020. te se usredotočuje na usluge dopisivanja integrirane u Gmail. Google Chat se, doduše, ne smije brkati sa GChatom, neslužbenim imenom za Google Talk kojeg je kompanija 2017 ugasila i zamijenila Hangoutsima.

Postojeći razgovori u Hangoutsima prebacit će se na Chat, kažu iz Googlea.

Promjena o kojoj govorimo trenutno cilja samo korisnike Workspacea, kao i korisnike G Suite Basica i Businessa. Drugim riječima – tiče se korisnika koji Google koriste kao dio neke organizacije ili kompanije. 9to5Google najavljuje da će promijena s vremenom prijeći i na ‘obične’ korisnike.

Komentirajte prvi

New Report

Close