Google ukida jednu verziju Gmaila: Nisu svi sretni s time

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2023. u 12:23
foto: unsplash

Google je i ranije gasio servise koji ne ispunjavanju njegove ciljeve.

U siječnju 2024. godine Google će ukinuti osnovnu HTML (Basic HTML) verziju Gmaila.

Na upit web odredišta Register iz Googlea su odgovorili kako Basic HTML sadrži prethodne inačice Gmaila, koje su zamijenjene novima prije više od deset godina i ne uključuju punu funkcionalnost tog servisa za web poštu.

To je objašnjenje pomalo neobično jer će vas sam Google, nakon što pokrenete Basic HMTL, upozoriti kako je riječ o izdanju dizajniranom za sporije internetske veze i starije web preglednike, piše tportal.

Googleova odluka naišla je na kritike slijepih i slabovidnih korisnika, koji tu verziju koriste radije nego Gmail s punim setom značajki.

Također, čini se kako je Google u posljednjih nekoliko mjeseci učinio osnovni HTML prikaz težim za pronalaženje. Google je i ranije gasio servise koji ne ispunjavanju njegove ciljeve. Tako su u ropotarnici povijesti završili RSS čitač Google Reader, Wave, Google Code i drugi.

Neki od njih su bili vraćeni nakon što su se korisnici pobunili. Primjerice, G Suite je zadržan nakon što su korisnici upozorili kako im je obećano da će ta usluga biti dostupa zauvijek.

Komentirajte prvi

New Report

Close