Google poboljšao popularnu aplikaciju nizom novih funkcija

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2023. u 12:52
Foto: Pixabay

Funkcija će od ovog tjedna biti dostupna za iOS i Android uređaje za Amsterdam, Barcelonu, Dublin, Firencu, Las Vegas, London, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokio i Veneciju.

Čelnici Googlea su još u svibnju na I/O konferenciji za developere predstavili Immersive View funkciju za rute, koja omogućava navigacijske fotografije za planirane rute. Sada ova funkcija postaje dostupna korisnicima u svijetu, piše Klixba.

Kada se korisnik kreće pješke, na biciklu, u sredstvima javnog transporta ili kada vozi, one će mu omogućiti da se virtualno kreće ulicama te prati turn-by-turn vizuale putanje koju je odabrao.

Funkcija će od ovog tjedna biti dostupna za iOS i Android uređaje za Amsterdam, Barcelonu, Dublin, Firencu, Las Vegas, London, Los Angeles, Miami, New York, Paris, San Francisco, San Jose, Seattle, Tokio i Veneciju.

Samo zato što vidite rutu prema svojoj destinaciji ne znači da ćete znati čitati znakove duž puta. Google mijenja svoju postojeću Search funkciju baziranu na AI tehnologiju s Live View funkcijom u aplikaciji Maps, Dovoljno je dodirnuti ikonicu Lens u aplikaciji Maps i okrenuti telefon oko sebe, a sustav će odrediti preciznu lokaciju korisnika i moći će ga usmjeriti prema obližnjem bankomatu, stanicama javnog prijevoza, restoranima, kafićima i trgovinama.

Sama mapa dobiva značajnu nadogradnju. Zgrade duž rute će biti preciznije prikazane u aplikaciji kako bi se korisniku pomoglo da se bolje orijentira u nepoznatim grafovima, a prikazivat će se i detalji o trakama duž “zamršenih” petlji na autoputovima. Ove funkcije stižu do korisnika u desetak zemalja u narednih nekoliko mjeseci, a među njima su SAD, Kanada, Francuska i Njemačka.

Korisnici u SAD-u će vidjeti bolje oznake HOV traka, dok korisnici u Europi, odnosno u 20 europskih zemalja, mogu očekivati značajno proširenje Googleove AI tehnologije za čitanje znakova ograničenja brzine.

Googe Maps se također izvorno koristi u sve većem broju električnih vozila kao dio ekosistema Android Automotive OS. Taj Maps također dobiva nadogradnju kao dio novog Places API-ja. Od ovog tjedna će vozači vidjeti više informacija o obližnjim stanicama za punjenje električnih vozila uključujući informacije odgovaraju li punjači njihovom vozilu, koja je njihova snaga, je li nedavno korišten i je li stanica uopće otvorena.

Unaprijeđena je i pretraga zahvaljujući novom ažuriranju. Korisnici će uskoro moći potražiti obližnje destinacije koje zadovoljavaju ezoteričnije kriterije.

Komentirajte prvi

New Report

Close