Google iz trgovine Play izbacio tvrtku čije aplikacije bilježe stotine milijuna preuzimanja

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2019. u 11:15
Foto: Getty images

Nije službeno potvrđeno jesu li im udijelili i službenu zabranu korištenja te trgovine, ali 46 od oko stotinu aplikacija koje su imali na Playu više nisu dostupne.

DO Global, kineska tvrtka koja se bavi izradom aplikacija za pametne telefone, izgnana je iz Googleove trgovine Play nakon što je otkriveno kako su se bavili oglasnim prijevarama i zlorabili dozvole koje su im korisnici davali, prenosi tportal.

Tvrtka čiji je suvlasnik kineska korporacija Baidu uhvaćena je, između ostalog, kako lažira klikove na oglasima u svrhu povećanja prihoda. U Googleu su zbog toga počeli uklanjati njihove aplikacije iz trgovine Play. Nije službeno potvrđeno jesu li im udijelili i službenu zabranu korištenja te trgovine, ali 46 od oko stotinu aplikacija koje su imali na Playu više nisu dostupne.

Stručnjaci za računalnu sigurnost su u barem šest aplikacija pronašli računalni kod čija je svrha stvaranje lažnih klikova, a koji bi bio aktivan u pozadini i dok je aplikacija isključena.

U siječnju prošle godine u Googleu su uklonili 60 igara iz Playa nakon što je otkriveno kako sadrže zlonamjerni softver čija je svrha prikazivanje oglasa za pornografiju. Brojne igre među tih 60 bile su namijenjene djeci, piše Verge.

Komentirajte prvi

New Report

Close